Beginnen met sporten? Met deze tips kom jij er wel!

Wil jij beginnen met sporten, maar weet je nog niet zo goed waar je nou eigenlijk allemaal rekening mee moet houden. Of ben je bang dat je op een gegeven moment niet gemotiveerd meer bent? Dit snappen wij en daarom geven wij jou een aantal tips waardoor jij begint met sporten en niet meer stopt!

Begin rustig

Of je nou begint met krachttraining of conditietraining, het is belangrijk dat je rustig begint en niet direct tot het gaatje gaat. Dit omdat je je vooral in het begin snel kunt overtrainen. Op deze manier is de kans op blessures erg groot. Daarnaast weet je misschien nog niet zo goed wat de juiste positie is waar je de oefening in moet uitvoeren. Zorg er dus voor dat je eerst de houding goed hebt en vervolgens langzaam opbouwt. Op deze manier is de kans op blessures een stuk minder. 

Outfits

Zoals hierboven al kort benoemd werd, kan het soms moeilijk zijn om het sporten vol te houden. Outfits kunnen hierbij jouw motivatie wat opkrikken. Dit klinkt misschien raar, maar zodra jij een nieuwe sportfit koopt, is de kans veel groter dat je meer zin hebt in het sporten. Daarnaast is het hebben van een goede sportoutfit erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat jouw kleding doorschijnt, of dat je helemaal nat bent omdat je kleding je zweet niet absorbeert. Daarom is het investeren in een goede, maar ook leuke outfit erg belangrijk. Tuurlijk is de sportschool geen rode loper, maar een beetje fatsoenlijk er bijlopen is niet overbodig toch?

Warming-up en cooling down

Of je nou een beginner bent, of dat je al langer in de sportschool staat, een warming-up is altijd belangrijk! En dit zeker niet zonder reden. Een warming-up zorgt er namelijk voor dat jij een stuk minder kans hebt op blessures. Door de warming-up worden jouw spieren opgerekt en elastischer, waardoor je makkelijker bepaalde oefeningen kunt doen. Ook de cooling down is belangrijk. Door middel van een cooling down zorg je ervoor dat jouw spieren rustig afkoelen en je de volgende dag minder spierpijn hebt. Wel zo fijn!

Maak sporten leuk

Vind je sporten nou echt geen bal aan en heb je geen motivatie? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om niet te gaan, want dat is natuurlijk de makkelijke weg. Maar je kunt er ook voor kiezen om het sporten leuker te maken toch? Dit kun je doen door middel van genoeg variatie. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om met een vriend of vriendin te gaan sporten, wel is het hierbij belangrijk dat jullie elkaars doelen weten. Ook kun je ervoor kiezen om oortjes met jouw lievelingsmuziek in te doen, of juist een podcast te luisteren. Of je sporten nou leuk vindt of niet, sporten kun je altijd leuker maken!