Welke fietskleding aanschaffen?

Wanneer je wilt gaan wielrennen of wilt gaan fietsen is het verstandig om goede kleding aan te schaffen zodat je comfortabel en fijn kunt gaan fietsen. Goede kleding is niet alleen comfortabel maar is ook essentieel voor de warmte en voor de veiligheid. Hieronder lees je precies welke fietskleding je aan kunt schaffen en waarom het zo belangrijk is.

Fietsbroek

Allereerst kan een fietsbroek niet ontbreken wanneer je gaat fietsen. Een goede fietsbroek zorgt er namelijk voor dat je geen last krijgt van zadelpijn. In een fietsbroek zit in de kruis een stuk schuim die ervoor zorgt dat je comfortabel kunt fietsen. Je hebt verschillende soorten fietsbroeken, zo heb je een lange fietsbroek en een korte fietsbroek. Wanneer het koud is buiten en je wel wilt fietsen zorgt een lange fietsbroek voor bescherming en voor de warmte om goed te kunnen fietsen. Een korte fietsbroek is juist goed om te gebruiken in de zomer. 

Fietsshirt

Als tweede is een fietsshirt of een sportshirt ook niet geheel onbelangrijk. Je wilt namelijk niet dat je last hebt van zweet of van de kou wanneer je op de fiets zit. Door middel van een fietsshirt heb je een goede afvoer van zweet. Verder in een fietsshirt zitten meestal op je rug ook vakjes waar je bijvoorbeeld een banaan in kunt doen, zodat je onderweg nog voedingsstoffen binnenkrijgt tijdens je rit.

Fietshelm

Naast goede kleding heb je ook een goede helm nodig wil je gaan wielrennen. Vooral als je de bergen ingaat met je fiets is het niet onbelangrijk om beschermd te zijn. Een helm zorgt er namelijk voor dat je hoofd beschermt wordt tijdens een val. Zo heb je een minder grote kans dat je een hersenschudding krijgt of iets anders dergelijks. 

Speciale fietsschoenen

Fietsschoenen kunnen niet ontbreken wanneer je een eind gaat fietsen met je wielrenfiets. Het is belangrijk dat je klikschoenen koopt. Klikschoenen zijn speciale fietsschoenen, je kunt je schoenen namelijk vastklikken op je trappers zodat je er niet vanaf glijdt. Het is wel belangrijk dat je weet hoe een kliksysteem in elkaar zit. Je wilt niet dat je valt wanneer je van de fiets af wilt stappen. Voor de rest zijn de fietsschoenen speciaal ontworpen voor je fiets. Kies dus de juiste maat en fiets erop los.

Bril

Als laatste is een bril voor op de fiets niet geheel onbelangrijk. Een bril zorgt er namelijk voor dat je gefocust blijft op de weg. Een bril verbetert namelijk je zicht waardoor je minder de kans hebt dat je ogen moe worden. Op die manier kun je het langer volhouden en worden je ogen niet zo snel moe. Ook de focus is hierdoor verbeterd. Koop alles wat je nog niet in huis had en geniet van een mooie lange fietstocht.