Redenen om alleen te sporten

Ben jij vaak in de sportschool te vinden of wil jij graag beginnen met sporten? En lijkt het jou leuk om samen met een vriend of vriendin te gaan sporten? Natuurlijk is samen sporten hartstikke gezellig, toch zijn er een aantal goede redenen om toch alleen te sporten. Ben jij hier benieuwd naar? Hieronder bespreken wij de verschillende redenen om alleen te sporten.

Zelf weten wanneer je wil sporten

Een van de grootste redenen om zelf te gaan sporten is dat je zelf kunt weten wanneer je gaat. Zodra je een sportbuddy hebt spreek je met elkaar af wanneer jullie wel en niet gaan trainen. Het risico hiervan is dat je niet alleen meer gaat sporten. Kan je sportbuddy een keer niet, dan is de kans namelijk groot dat je zelf ook niet meer gaat. Daarom is het handig om alleen te sporten en af en toe met je buddy. Alleen sporten is ook erg belangrijk als jij je sportdoelen wil halen.

Persoonlijke sportdoelen

Het kan zijn dat jij en je sportbuddy verschillende sportdoelen hebben. Wil jij afvallen en je sportbuddy graag spieren opbouwen? Dan hebben jullie andere oefeningen die je moet uitvoeren. Het heeft dus geen zin om met elkaar te trainen. Jullie kunnen wel samen naar de sportschool gaan, maar dezelfde oefeningen doen zit er niet in. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je je eigen doelen laat liggen en toch hetzelfde doel behaalt als je sportbuddy. Dit moet je natuurlijk niet hebben.

Iedereen heeft een ander lichaam

Zoals hierboven al even werd benoemd, kan het zijn dat jij en je buddy andere sportdoelen hebben. Maar een ding dat zeker is, is dat jullie allebei een ander lichaam hebben. Het is daarom belangrijk dat je vooral aan het begin van je nieuwe lifestyle, je goed naar je lichaam luistert. Op deze manier kun je de oefeningen aanpassen, zodat ze bij jouw lichaam, uithoudingsvermogen en conditie passen. Zodra je direct samen met je buddy aan het werk gaat, kan dit juist averechts werken en dit is iets wat je zeker niet wilt, daarnaast is het risico op blessures hierdoor stuk hoger. 

Minder afleiding

Tijdens het sporten moet je geconcentreerd zijn op je eigen oefeningen. Op deze manier weet je zeker dat je snel en gemotiveerd door kunt. Zodra je samen sport is de kans dat je meer gaat praten dan sporten aanzienlijk groot. Dit moet je zien te voorkomen. Daarnaast is het sporten met muziek op ook erg fijn en hoef je geen rekening te houden met je sportbuddy die je niet kunt verstaan. 

Me-time moment

Zodra je sporten gaat beschouwen als een echt me-time moment, kun je hier ook een stuk meer van genieten. Of je nou kiest voor fitness, krachttraining of een sport zoals zwemmen, kies iets dat je leuk vindt. Maak er een echt me-time moment en beloon jezelf nadat je weer gesport hebt. Een sportbuddy heb je echt niet nodig om een fijne sportsessie te hebben!