5x de leukste sporten voor op de camping

camping sport

Wanneer je de vakantie spendeert op de camping, is dat een tijd van genieten en ontspannen. Dat genieten en ontspannen kan natuurlijk ook in de vorm van een sport. De leukste sporten voor op de camping hebben we hieronder voor je opgesomd.

1. Badminton

Wanneer je de auto aan het inpakken bent voor een vakantie op de camping, mogen de badmintonrackets niet worden vergeten. Badminton is immers dé recreatiesport voor op de camping. Ga een potje badmintonnen met jouw gezinslid, maar je kunt natuurlijk ook mensen ontmoeten die mee willen doen aan deze sport. Zo kun je naar elkaar wat overspelen, maar je kunt er ook voor kiezen om te spelen tot een bepaalde puntentelling. Ook kun je het steeds ietsje moeilijker maken door steeds iets verder uit elkaar te gaan staan. Wie gaat er door met de winst? 

2. Pingpong

Staat er een pingpongtafel op de camping waar jullie naartoe gaan? Dan is het ook leuk om de pingpongbatjes mee te nemen. Deze batjes inclusief de ballen nemen gelukkig niet zo heel veel ruimte in beslag, dus deze kunnen ook prima vervoerd worden in de auto. Bovendien is pingpong een leuke en tegelijkertijd fanatieke sport. Bovendien kun je de sport ook met meerdere personen uitvoeren, bijvoorbeeld met in totaal vier personen.

3. Aquarobics

Op de camping een frisse duik nemen is iets waar we vaak naar uitkijken. Zwemmen is natuurlijk al een sport van zichzelf, maar je kunt naast zwemmen ook andere sporten uitvoeren in het zwembad. Denk bijvoorbeeld aan aquarobics: dit is een sport die wordt uitgevoerd in het water waarbij je nog wel op de bodem kunt staan. Je beweegt je lichaam op bepaalde manieren en dat is goed voor de spieren en het uithoudingsvermogen. Wordt er geen aquarobics gegeven op de camping? Dan kun je alsnog in je eentje bepaalde oefeningen uitvoeren; zo kom je alsnog aan je beweging.

4. Volleybal

Neem een volleybal mee en je maakt menig mens blij op de camping. Zo kun je met een volleybal bijvoorbeeld gaan beachvolleyballen op het strand, of je kunt gewoon gaan volleyballen op een veldje. Als er een volleybalnet aanwezig is op de camping, kun je daar zelfs een wedstrijdje met meerdere personen gaan houden. Mocht dit net er niet zijn, dan kun je alsnog creatief zijn en bijvoorbeeld gaan overspelen, of zelf een veld afbakenen met een lijn. Volleybal hoort er nou eenmaal bij op de camping!

sporten op de camping

5. Steppen

Ben je van plan om een step mee te nemen naar de camping? Een step is een leuk vervoersmiddel om van de caravan naar het restaurantje te gaan, maar daarnaast is steppen ook zeker een work-out. Een eindje steppen is namelijk heel intensief en kun je optimaal werken aan je uithoudingsvermogen. Bovendien is steppen op de camping erg leuk, want je leert zo op een snelle manier de wegen van de camping. En ook kun je natuurlijk gaan steppen buiten de camping, om meer van de omgeving te ontdekken. 

Veelgestelde vragen over sporten op de camping

Welke sporten zijn leuk om op de camping te doen?

Enkele populaire sporten op de camping zijn volleybal, badminton, jeu de boules, tafeltennis en frisbee.

Zijn er sporten die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen?

Ja, sporten zoals frisbee, voetbal, volleybal en wandelen zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Hebben campings vaak sportfaciliteiten?

Veel campings bieden sportfaciliteiten zoals speelvelden, tennisbanen, zwembaden en fietsverhuur.

Moet ik mijn eigen sportuitrusting meenemen naar de camping?

Het hangt af van de camping. Sommige campings bieden sportuitrusting te huur of te leen, maar het is handig om je eigen uitrusting mee te nemen als je die hebt.

Zijn er ook indoor sportmogelijkheden op campings?

Sommige campings hebben indoor faciliteiten zoals een fitnessruimte, tafeltenniszaal of een overdekt zwembad.

Worden er speciale sportactiviteiten georganiseerd op campings?

Veel campings organiseren sportactiviteiten zoals toernooien, yogalessen, aquarobics of begeleide wandeltochten. Dit hangt wel af van de camping.

Kan ik op de camping ook watersporten beoefenen?

Op campings bij meren, rivieren of de kust kun je vaak watersporten beoefenen, zoals kajakken, zeilen, windsurfen of suppen. Dit hangt wel af van de camping.

Zijn er specifieke sporten die geschikt zijn voor kleine kinderen?

Voor kleine kinderen zijn sporten zoals fietsen, zwemmen, balspellen en eenvoudige behendigheidsspellen ideaal.

Is het mogelijk om fietsen te huren op campings?

Sommige campings bieden fietsverhuur aan, waardoor je de omgeving kunt verkennen en fietstochten kunt maken. Dit verschilt natuurlijk wel per camping.

Kan ik op de camping ook ’s avonds sporten?

Het hangt af van de camping en de regels die ze hebben. Sommige campings hebben verlichte sportvelden of faciliteiten die ’s avonds open zijn.