5x Beste Step

Een step is misschien iets wat je eigenlijk associeert met kinderen, maar ook voor volwassen is steppen erg leuk. Een eindje steppen is de perfecte cardio-oefening. Steppen is net zo goed voor je gezondheid als fietsen. Als je vaak last hebt van blessures na het hardlopen is steppen een goed alternatief. Geïnteresseerd? Bekijk hieronder de top 5 beste steps:

Top 5 beste steps:

Black Dragon Step

Met deze step van Black Dragon kan je allemaal coole trucjes in het skatepark uitvoeren. Deze stuntscooter heeft een sterke frame constructie en is gemaakt van aluminium. Door de sterke maar lichte constructie kan je makkelijk trucjes oefenen.

QmWheel Step

Deze step van QmWheel is een elektrische step, daar gelden vaak bepaalde regels voor die je moet nastreven. Dit model beschikt over een achteraandrijving met een 350 watt motor. Hierdoor haal je een topsnelheid van 30 kilometer per uur. Met een volle accu kan je van 25 tot 25 kilometer rijden.

BluMill Step

Met deze elektrische step van BluMill kan je lekker buiten steppen. Hij bevat zelfs een zadel. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder en volwassenen tot 70 kilogram. De step is speciaal voor buitenshuis. De step kan tot wel 12 kilometer per uur. Met een volle accu kan je een afstand van 15 kilometer afleggen.

Kick&Move Step

Deze elektrische step van Kick&Move kan gebruikt worden door volwassenen en kinderen. Voor kleine afstanden die te misschien te lang voelen om te lopen kan je makkelijk een step gebruiken. Perfect voor in een drukke stad. Met deze step heb je met een volle accu een bereik van 25 tot 35 kilometer. De maximumsnelheid is 30 kilometer per uur.

Space Scooter

Dit is een Space Scooter met een unieke look. De space scooter wordt aangedreven door beweging. Dat kan door van voor naar achter te bewegen en door te steppen. De Space Scooter kan je gemakkelijk inklappen en meenemen op vakantie.

Veelgestelde vragen

Is steppen goed voor je?

Steppen is een goede vorm van cardio. Vooral als je het erg fanatiek doet en snelheid maakt.

Welke steps mogen op de openbare weg?

De maximumsnelheid is 18 kilometer per uur. De meeste elektrische steps zijn niet toegestaan op de openbare weg.

Wat is beter: steppen of fietsen?

Steppen is net zo goed als fietsen. Het is zwaarder dan fietsen en zo verbrand je net iets meer calorieën. 

Bekijk hier de volledige top-5 steppen: