5x Beste Loopband

Een loopband is een ideaal apparaat om thuis oefeningen te doen. Als je regelmatig een loopband gebruikt bouw je in een mum van tijd een goede conditie op. Ook helpt zo’n loopband bij het verlagen van je vetpercentage. Je kan hem gemakkelijk thuis gebruiken als het buiten te koud is om hard te lopen. Heb jij thuis genoeg ruimte voor een loopband? Dan is dit echt een top apparaat om te kopen. Lees hieronder verder en bekijk de top 5 beste loopbanden:

Top 5 Beste Loopbanden

Dreaver Loopband

In jouw persoonlijke home gym kan een loopband niet ontbreken. Deze loopband van Dreaver weegt niet veel en kan je zelfs in elkaar vouwen en zo gemakkelijk opbergen. Hij heeft een led-scherm waar je jouw workout op kan bijhouden.

Gymform Loopband

Dit is de ultieme loopband om in huis te halen. Je kan het ontwerp makkelijk opvouwen en overal neer plaatsen, zodat je zelfs tijdens het kijken naar je favoriete serie kan sporten. Deze loopband bevat een lcd-monitor die tijdens je training steeds de informatie weergeeft, denk daarbij aan je hartslag, tijd en snelheid.

Virtufit Loopband

Ook deze loopband van Virtufit kan je gemakkelijk opvouwen. Zo schuif je hem makkelijk onder je bed of in je kast. Net als de andere loopbanden heeft deze een veiligheidssleutel die je aan je kleding kan bevestigen, zodat de loopband automatisch stopt als er iets gebeurd. Ook heeft deze loopband een lcd-scherm waarop je de afstand kan zien.

Luxari Loopband

Met deze Luxari loopband kan je gemakkelijk de helling verstellen. Ook is hij op hoogte verstelbaar, zo kan het hele gezin de loopband gebruiken. Je hebt ook ruimte om de tablet of telefoon op te plaatsen, zodat je tijdens je workout iets kan kijken. Ook hier zit een monitor bij waarmee je al je informatie mee kan bijhouden.

EVOGYM Loopband

De hardloopband is inklapbaar en heeft 12 programma’s. Het gehele apparaat is te bedienen met het moderne dashboard. Deze inklapbare loopband beschikt over een duidelijke en veilige noodstop knop. Deze loopband bevat bluetooth speakers en je kunt zelfs je elektrische apparaten opladen met de usb-poort.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak per week op de loopband?

Een gemiddelde duurtraining duurt 40 minuten. Als beginner is het aan te raden om 1-3 keer per week te trainen.

Hoeveel calorieën verbrand je op de loopband?

Er zijn verschillende dingen die ervoor zorgen hoeveel calorieën je verbrandt. Denk daarbij aan gewicht, lengte, tijd en bij een loopband ook de hellingshoek en snelheid. Een vrouw van 70 kilo verbrandt gemiddeld 730 calorieën in een uur als zij op een snelheid van 10 kilometer rent.

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband?

Iedereen vindt natuurlijk andere dingen belangrijk, maar het is altijd goed om te kijken naar het gewicht van de loopband, grootte, inklapbaarheid en het dempingssysteem.

Bekijk hier de volledige top-5 beste loopbanden: