Afvallen met hulp van een personal trainer

Jij hebt doelen voor jezelf opgesteld, maar je weet niet hoe je deze moet behalen of loopt tegen verschillende dingen aan. Hier kan een personal trainer je bij helpen. Deze kan al jouw vragen beantwoorden en jou helpen om de beste versie van jezelf te worden, benieuwd naar wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan vooral verder. 

Voordelen personal trainer

Hier volgen 5 voordelen van het hebben van een personal trainer.

1. Stok achter de deur 

Hoe fijn is het om een stok achter de deur te hebben. Hierdoor heb je wellicht soms geen zin of geen motivatie om te sporten, maar doe je het toch om je personal trainer trots te maken. Je hebt dan geen zin om te vertellen dat je de samen opgestelde doelen niet hebt gehaald, dus doe je uiteraard meer je best om dit wel te behalen. Ook werkt het extra motiverend als jouw personal trainer met jou meekijkt en jouw successen met jou viert!

2. Vaste tijden 

Door een personal trainer krijg je meer duidelijkheid. Wellicht voelde je je eerder in de sportschool weleens wat verloren. Dat is nu verleden tijd. Of je nou samen met een personal trainer sport of alleen een vooropgesteld sportschema met je meedraagt, dit kan jou erg helpen. Door een personal trainer is het gemakkelijker om consistent te blijven, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je resultaten gaat boeken. Door een personal trainer houd je ook een tempo aan waardoor je niet te hard van stapel gaat en daarna stopt met het sporten, waardoor je ook jouw motivatie behoudt.

3. Uitdaging 

Door een personal trainer word je meer uitgedaagd om echt je best te doen in een sportschool. Je wilt uiteraard voortgang boeken en hebt hier door een personal trainer meer lol in. Vooral als je met een personal trainer in het echt sport zul je meer motivatie van hem of haar krijgen. 

4. Voedingsadvies

Als jij moeite hebt met gezond eten kan een personal trainer jou hierbij helpen, door een voedingsschema te maken. Wellicht biedt de een dit wel aan en de ander niet. Een personal trainer kan je in de meeste gevallen wel wat advies geven over welke voeding je het beste kunt eten. Als je doel is om af te vallen, is het belangrijk dat je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt. Hier kan een trainer jou goed bij helpen.

5. Verbetering 

Een personal trainer is er om jouw vragen te beantwoorden en te helpen waarbij jij vastloopt. Zo kun jij jezelf verbeteren. Wanneer je samen sport met een personal trainer of eerst samen bepaalde oefeningen doorloopt, kunnen zij jou ook echt helpen met bijvoorbeeld de juiste houding aannemen. Hierdoor haal jij het meeste uit je workouts!

Veelgestelde vragen

Wat doet een personal trainer precies?

Een personal trainer is een fitnessprofessional die individuele begeleiding biedt bij het behalen van fitness- en gezondheidsdoelen. Ze ontwerpen op maat gemaakte trainingsprogramma’s, begeleiden bij oefeningen en helpen bij het opstellen van een voedingsplan.

Helpt een personal trainer echt bij afvallen?

Ja, een personal trainer kan zeker helpen bij afvallen. Ze bieden deskundige begeleiding, motiveren en houden je verantwoordelijk, wat de kans op succes vergroot.

Hoe vaak moet ik met een personal trainer werken?

Dit varieert afhankelijk van je doelen, budget en beschikbaarheid. Veel mensen trainen 2-3 keer per week met hun personal trainer, maar je kunt ook minder frequente sessies plannen en zelfstandig trainen.

Wat zijn de voordelen van trainen met een personal trainer?

Enkele voordelen zijn gepersonaliseerde workouts, deskundige begeleiding, motivatie, verhoogde kennis over fitness en voeding, en het behalen van doelen op een efficiëntere manier.

Is een personal trainer duur?

De kosten variëren sterk, afhankelijk van locatie en trainer. Het kan variëren van redelijk geprijsd tot vrij duur. Het is belangrijk om je budget in overweging te nemen bij het overwegen van een personal trainer.

Kan ik afvallen zonder een personal trainer?

Ja, je kunt zeker afvallen zonder een personal trainer. Er zijn tal van bronnen en programma’s beschikbaar om je te helpen bij het bereiken van je doelen. Een personal trainer kan echter wel de reis versnellen en efficiënter maken.

Moet ik mijn dieet aanpassen als ik met een personal trainer werk?

Moet ik mijn dieet aanpassen als ik met een personal trainer werk?

Hoelang duurt het om resultaten te zien met een personal trainer?

Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder je startpunt, doelen en inzet. Je kunt echter vaak al na enkele weken kleine verbeteringen opmerken en na enkele maanden meer significante resultaten zien.

Kan een personal trainer me helpen bij het behouden van mijn gewichtsverlies op lange termijn?

Ja, een goede personal trainer kan je leren hoe je een gezonde levensstijl kunt handhaven, wat essentieel is voor langdurig gewichtsbehoud.

Hoe vind ik een geschikte personal trainer?

Zoek naar gecertificeerde trainers met ervaring en goede referenties. Praat met potentiële trainers om te zien of je een goede klik hebt en of ze begrijpen wat je doelen zijn. Vraag ook naar tarieven en beschikbaarheid.