Zo creëer je een gezonde leefsstijl

Wil jij je focussen op een gezonde levensstijl, zodat jij de beste versie van jezelf wordt? Maar weet je nog niet zo goed hoe je dit wil aanpakken en wat allemaal belangrijk is bij een gezonde levensstijl? Hieronder bespreken wij hoe jij een gezonde levensstijl kunt creëren en wat hier allemaal voor nodig is. Lees gauw verder!

Voldoende bewegen

Een van de belangrijkste dingen die vallen binnen een gezonde levensstijl is voldoende bewegen. Of je nou een paar keer in de week naar de sportschool gaat, of dat je een stuk gaat wandelen of fietsen: bewegen is erg gezond en heeft jouw lichaam nodig om in beweging te blijven. Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat je het fijnst vindt om te doen, als je maar voldoende beweegt. Heb je nou niet zoveel motivatie om meer te bewegen, dan kun je hier ook wat aan doen. Je kunt namelijk met een personal trainer een schema maken, of ga met een vriend of vriendin eens een stukje wandelen. Samen bewegen is natuurlijk leuker dan alleen. 

Rust en regelmaat

Zodra je meer beweegt is het natuurlijk ook erg belangrijk om genoeg rust te nemen. Een gezonde levensstijl betekent eigenlijk dat je in balans bent met sport, voeding en rust. Rust is namelijk een groot gedeelte van een gezonde levensstijl. Allereerst omdat je je spieren moet laten rusten van het bewegen, maar ook omdat het voor een mens niet gezond is om op vijf uurtjes slaap te teren. 

Daarom is het belangrijk dat je genoeg slaap pakt, dit kun je doen door met jezelf af te spreken hoe laat je naar bed gaat en hoe laat je weer opstaat. Op deze manier weet je zeker dat je 7 à 8 uur slaap pakt. Het pakken van genoeg slaap zorgt ervoor dat je de volgende dag er weer helemaal tegenaan kunt en dat je minder stress zal ervaren. Zodra je rust en regelmaat in jouw leven hebt gevonden zal je dus ook een stuk gelukkiger leven. 

Eet gezond

Natuurlijk mag gezonde voeding niet in dit rijtje ontbreken. Dit omdat voeding een groot deel van onze dag beïnvloedt. Zorg ervoor dat je gezond en gevarieerd eet en dat je genoeg voedingsstoffen en vitamines binnen krijgt. Tuurlijk mag je ook wel eens een ongezond tussendoortje eten, dit moet namelijk ook gewoon kunnen. Zodra je gezond en genoeg eet kun je dit ook gaan merken aan je gemoedstoestand. Het schijnt namelijk zo te zijn dat doordat je gezonder eet, dus meer groenten en fruit, dat je jezelf een stuk gelukkiger kunt voelen. Hoe fijn is dat? En dat ook nog eens door een extra stuk fruit!