Overeenkomsten tussen binnen en buiten korfbal

Wanneer je aan het korfballen bent is het je vast al wel eens opgevallen dat korfbal binnen en buiten gespeeld kan worden. In de winter gaan de korfballers lekker binnen de sport beoefenen en in de zomer kunnen ze buiten punten scoren. Maar wat zijn precies de overeenkomsten tussen binnen en buiten korfbal? Hieronder lees je alles wat de overeenkomsten zijn.

Het veld

Het veld is natuurlijk wel anders. Dat is logisch, het ene veld is binnen en het andere is buiten. Maar toch zijn de afmetingen van het veld wel gelijk. Het veld is namelijk veertig bij twintig meter. Ook is de opstelling van het veld hetzelfde. Twee korven op dezelfde afstand als gebruikelijk is bij de sport korfbal. 

Spelregels

Ook bij de spelregels wordt niks veranderd. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de bal in de korf te gooien bij de tegenstander. De spelregels van binnen en buiten korfbal zijn over het algemeen hetzelfde. Zo mag je bijvoorbeeld wanneer je de bal hebt niet dribbelen of lopen. Verder moet je in een hoog tempo ervoor zorgen dat je scoort in de korf van de tegenstander. Dat is bij buiten en binnen korfbal van groot belang.

Techniek

Als laatste is de techniek zowel bij binnen korfbal als buiten korfbal enorm belangrijk en hetzelfde. Zo is het goed om bij korfbal mooi bovenhands te gooien. Boven je hoofd kun je makkelijk de bal stoten. Verder is het ook een slimme set om met twee handen te blijven gooien. Op die manier heb je een stuk meer sturing in de bal en kun je gemakkelijk de bal in de korf stoten. Naast dat je beter kunt richten met twee handen geef je de bal ook meer kracht mee. Zo heb je meer kracht en kun je van een verre afstand de bal gooien.