Wat is het verschil tussen een padelracket en een tennisracket?

Padel is een sport dat de laatste tijd steeds vaker gespeeld wordt. De sport padel heeft veel weg van de sport tennis. Beide sporten worden gespeeld met rackets en een balletje. Maar ook zijn er veel verschillende te vinden tussen beide sporten. Hieronder lees je de verschillen van de rackets.

Verschil tussen tennis en padel

Allereerst is het goed dat je weet wat het verschil is tussen de beide sporten. Tennis wordt namelijk gespeeld met een andere racket dan padel. Dit komt ergens vandaan. Tennis is namelijk een hele andere sport dan padel. Bij tennis heb je een veld met lijnen, bij padel zit dat anders. Het veld is namelijk omringd door muren, je mag dus ook via de muren spelen. Verder zit er veel meer tempo in de sport padel dan in de sport tennis. Padel is dus een stuk intensiever om te spelen. Bij verschillende soorten sport horen er ook andere soorten rackets.

De grootte van de rackets

Er is een groot verschil tussen beide rackets, allereerst de grootte ervan. De rackets van de sport Padel zijn namelijk een stukje kleiner dan de tennisrackets. Verder zijn er ook verschillende padelrackets. Er wordt namelijk gekeken naar het niveau dat je speelt met de sport. Wanneer je al verder bent in de sport, krijg je een racket waarmee het spel sneller gaat. Als je nog beginner bent krijg je een rondere racket die beter bij jouw niveau past. Op die manier heb je de beste padelracket in je handen. 

Oppervlak is verschillend

Een ander verschil tussen de beide rackets is dat het oppervlak van de racket heel anders is dan bij een tennisracket. Bij een padelracket zitten er grote gaten in het oppervlak. De grote gaten zitten daar om je meer steun te geven tijdens de slag. Ook zorgt het voor meer stabiliteit, op die manier wordt padel een stukje makkelijker om te spelen.

Het gewicht van de rackets

Over het algemeen zijn padelrackets een stuk lichter. Wanneer je padelracket een lichter is, kun je met het racket makkelijker bewegen. Op die manier kun je beter spelen. Ook heb je rackets die wat zwaarder zijn. Met die rackets heb je wel meer power maar ook meer weerstand. Voor de mensen die al een stuk meer ervaring hebben met padel is zo’n racket van belang. Tennisrackets zijn over het algemeen ook makkelijk om mee om te gaan. Het racket is groter en het biedt meer grip.