Voorbereiden op een marathon: hoe zit dat?

Wanneer je een marathon wilt gaan rennen, dan is het belangrijk om voor de juiste voorbereiding te kiezen. Een marathon is namelijk meer dan 42 kilometer lang. Het is een zwaar fenomeen en daarom is voorbereiding de key om het vol te houden. Hieronder lees je precies hoe jij je voor kunt bereiden op een marathon.

Koop de juiste spullen

Allereerst is het belangrijk dat je de goede spullen in huis hebt gehaald om een marathon te rennen. Belangrijke attributen die je nodig hebt, zijn bijvoorbeeld hardloopschoenen. De hardloopschoenen moeten perfect zitten, ook is het van belang dat je geen blaren krijgt van je hardloopschoenen. Anders kan een marathon nog een hele opgave worden voor jou.

Een ander voorbeeld van de juiste spullen zijn hardloopkleren. Wanneer je goede hardloopkleren hebt aangeschaft, dan kun je beginnen met trainen. Hardloopkleren zijn namelijk speciaal ontworpen voor hardlopen, zo hoef je je geen zorgen te maken over teveel zweet en oncomfortabele kleren.

Trainen

Als tweede is het belangrijk dat je een goed trainingsschema in elkaar zet. Wanneer je nog geen hardloper bent, is het verstandig om vroeg voor de marathon te beginnen met trainen. Denk hierbij aan ongeveer een jaar tot een half jaar van te voren. Daarna is het van belang dat je elke week minimaal vier keer gaat trainen voor deze grote uitdaging. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de afstand elke week verhoogd. Op die manier raak je gewend aan de afstanden en kun je gaan proberen een marathon te lopen. Wel is discipline enorm goed om te hebben. Je moet namelijk door weer en wind rennen en dat elke week ook vol kunnen houden. Denk daarom goed na voordat je begint met een marathon rennen of dit wel voor jou is weggelegd.

Rennen maar

Als laatste hoef je alleen de marathon nog maar te rennen. Je hebt de juiste kleren gekocht, je hebt goede schoenen waarop je de gehele 42 kilometer kan rennen en je hebt als een gek getraind. Je hebt je ingeschreven voor een gave marathon. Het enige dat je nu nog te wachten staat is de marathon zelf. Onderweg is het wel belangrijk dat je genoeg water bij je hebt, of kan krijgen. Verder is het ook van belang dat je goed genoeg eten binnen krijgt voor de energie die je nodig hebt. Wanneer je dus echt alles geregeld hebt is het tijd om te gaan rennen, succes!