Work-out oefeningen op een fitnessbal

Veel mensen halen een fitnessbal in huis om op zitten. Dit is een hele goede oefening voor je balans maar een fitnissbal kan ook gebruikt worden tijdens een workout. Tegenwoordig vind je de fitnessbal in vrijwel alle sportscholen. Maar ook thuis kan je hem gebruiken tijdens een workout. Hieronder vind je een aantal leuke oefeningen voor tijdens de workout. 

  • Bij deze oefening is het handig dat je een yogamat hebt. Ga op je rug op de mat liggen en leg je armen naast je lichaam. Leg vervolgens je hakken en kuiten op de bal. Als je in de goede positie zit kan je de oefening uitbreiden door je billen aan te spannen en je heupen omhoog te bewegen. Blijf een tijdje in deze houding en zak dan rustig terug. Doe dit een aantal keer achter elkaar en je hebt een hele handige workout oefening. Deze oefening is goed voor je bovenbenen, buikspieren, hamstrings en billen. 
  • Een van de bekendste workout oefeningen is de plank. Om deze oefening nog uitdagender te maken kan dit ook met de fitnessbal. Ga met je buik op de bal liggen en loop dan voorzichtig met je handen naar voren totdat alleen je voeten nog op de bal liggen. Blijf een paar minuten in deze houding en rol dan nog een aantal keer terug. De oefening is goed voor je buik, armen, borst en schouders. 
  • Een andere oefening op de bal is de roll out. Leg hierbij je onderarmen op de bal en je voeten op de grond. Zorg ervoor dat je rug recht blijft. Blijf vervolgens een aantal minuten in deze houding. Deze oefening is goed voor je rug, buik, schouders en armen
  • Nog een oefening die niet vergeten mag worden is de Tricep dip. Ga voor de bal staan en ga een beetje door je knieen. Zet je handen achter je neer op de bal. Als je je ellebogen buigt zal je merken dat je naar beneden zakt. Doe deze oefening een aantal keer achter elkaar. De oefening is goed voor je triceps en buik.