Welk soort hockey past bij jou?

Bij hockey denk je waarschijnlijk gelijk aan veldhockey of zaalhockey maar er zijn ook ontzettend veel verschillende soorten hockey. Dus wil je een keer een andere sport uitproberen of zit je al op hockey maar wil je net even wat anders? Probeer eens een ander soort hockey uit. Hieronder vind je allerlei verschillende soorten hockey op een rijtje.

Urban hockey

Bij urban hockey word je net wat meer uitgedaagd dan tijdens veld of zaalhockey. Het leuke aan urban hockey is dat je het overal kan spelen. Je hoeft dus niet speciaal naar een vereniging. Bij Urban hockey doe je vooral trucs en kleine oefeningen. De sport is ontstaan toen hockey verenigingen meer kinderen of spelers bij de club wilden. Door kinderen op straat kennis te laten maken met de sport raken ze misschien geïnspireerd om op hockey te gaan. 

Onderwaterhockey

Het klinkt misschien heel erg raar maar het is daadwerkelijk een echte sport. De naam zegt het eigenlijk al want het is letterlijk hockey maar dan onderwater. Je speelt met kleinere sticks en in plaats van rennen zwem je uiteraard. Verder zijn het gewoon twee teams tegen elkaar die zoveel mogelijk punten proberen te scoren. 

Trimhockey

Vaak kies je als kind een sport en daar blijf je dan lang bij. Dus op een gegeven moment op een hogere leeftijd heb je allemaal ervaren spelers. Maar wat als je als volwassene een nieuwe sport wilt instromen? Speciaal voor deze mensen heb je trimhockey. Je leert hier dus de basis qua verschillende technieken en tactieken. Het spel is erg flexibel, zo zijn regels aan te passen en het niveau is niet ontzettend hoog. Zo kan je dus gemakkelijk instromen en kom je niet in een team die al super ervaren is terwijl jij nog geen ervaring hebt.