Wat is de beste padeltactiek?

Padel is een erg snelle sport en dus ook een best lastige sport om te beoefenen. Bij padel moet je dus snel kunnen schakelen en ook weer snel klaar kunnen staan om de bal te pakken. Maar wat is nu de beste padeltactiek en hoe leer je die? Hieronder lees je alles over de padel tactiek, zo win je alle wedstrijden.

Naar het net toelopen

De belangrijkste tactiek bij de sport padel is zo snel als het kan naar het net lopen. Bij het net worden namelijk de meeste punten gescoord. Padel speel je natuurlijk met twee mensen in het veld. Let dus wel goed op dat je je veld goed verdeeld zodat je geen punten verliest. Het is ook belangrijk om met elkaar mee te bewegen en daardoor samen kunt winnen. Bij het net is de tactiek om de bal te blokken en direct weer terug te spelen naar de tegenstander, zo blijft het tempo hoog en dus voor de tegenstander moeilijker om de bal bij te houden.

Korte smash

Bij padel kan de bal ook via de muur weer terug komen naar voren. Dit gebeurd voornamelijk bij een harde smash. Het is daarom goed om je tegenstander een keer te verrassen door middel van een korte smash. Hierdoor stuitert de bal niet terug naar voren en moeten je tegenstanders snel zijn om bij de bal te komen. Als je deze tactiek gebruikt win je vrijwel altijd het punt. Wel moet je opletten dat je het niet te vaak doet, anders heeft de tegenstander het door en kunnen ze weer een punt pakken.

Stopvolley tactiek

De stopvolley tactiek werkt eigenlijk alleen maar als de tegenstanders ver achterin het veld staan. Bij de stopvolley plaats je namelijk de bal net over het net heen waardoor de tegenstanders moeite hebben om de bal nog te pakken. Wel moet je goed opletten dat je dicht genoeg bij het net staat anders is het namelijk erg lastig om een stopvolley te doen