3 manieren om je basketbal training leuker te maken

Bij basketbal komen best veel technieken kijken. Zo moet je goed kunnen dribbelen en wel dribbelend iedereen voorbij gaan. Je moet de bal goed overspelen, de bal richten, vangen, je moet conditie hebben en zo zijn er nog veel meer dingen waar je op moet letten bij basketbal. Trainen is dan ook erg belangrijk, maar om de trainingen wat meer afwisseling te geven is het goed om leuke oefeningen te doen. Hieronder vind je drie leuke oefeningen om je basketbaltraining leuker te maken. 

Slalommen

Een van de belangrijkste dingen bij basketbal is dat je overal voorbij kan dribbelen en dat terwijl je de bal ook nog verdedigd. Om het dribbelen te oefenen kan je een rij pionnen neerzetten. De spelers moeten dan dribbelend om de pionnen slalommen. De pionnen mogen niet aangeraakt worden en al helemaal niet omvallen. Wie dit zo snel mogelijk kan is door naar de volgende ronde. Doe meerdere rondes totdat je een winnaar hebt. 

Parcour

Het is uiteraard belangrijk dat de speler controle heeft over de bal. Om dit te trainen kan je een parcour klaar zetten met bijvoorbeeld banken, pionnen en andere toestellen. Laat de spelers zo snel mogelijk door het parcour dribbelen. Om het nog spannender te maken kan je er een estafette wedstrijd van maken. Zo leren de spelers de bal bij zich te houden ook als er bijvoorbeeld een tegenstander op ze afkomen. 

Richten

Het echte doel is natuurlijk om punten te scoren. Om dit te kunnen moet je wel kunnen richten. Een leuk spel om dit te oefenen is met manden of korven. Leg aan de ene kant van het veld meerdere hoepels, manden of korven neer. Elke hoepel heeft zijn eigen punten. Zo heeft de achterste hoepel de hoogste waarde. Degene met de meeste punten heeft gewonnen. Dit kan allemaal apart maar je kan het ook in teams doen.