Hoe kun je het best een squashwedstrijd winnen?

Als je squash speelt wil je natuurlijk alleen maar winnen. Er zijn enorm veel tactieken en technieken die je kunt gebruiken om daadwerkelijk die ene wedstrijd te winnen. Hieronder lees je alles over de verschillende tactieken die je kunt gebruiken om een squashwedstrijd te winnen.

Teruglopen

Bij squash is het belangrijk om je tegenstander te slim af te zijn. Het is dus voor jezelf verstandig om altijd na een slag direct terug te rennen naar het midden zodat je de volgende slag weer kan opwachten. Dit alles moet wel in een hoog tempo aangezien het een enorm snelle sport is. Op deze manier kom je ook altijd voor je tegenstander terecht wat voor jou erg voordelig is. 

Klaar staan

Bij squash moet je enorm goed opletten en direct weer klaar staan voor de volgende bal die eraan komt. Zorg er dus voor dat je je racket ten allen tijde klaar hebt staan voor de volgende slag. Hoe sneller jij je racket klaar hebt, des te makkelijker je het maakt voor jezelf. Als de tegenstander de bal slaat moet jij eigenlijk alweer klaar staan, dit komt omdat de bal met een hoge snelheid komt en je daarom dus ook snel moet reageren. 

Veld verbreden

Wanneer jij het veld optimaal gebruikt is het voor je tegenstander erg moeilijk om jou bij te houden. Jouw tegenstander kan namelijk niet op alle plaatsen tegelijk staan. Speel daarom dus slimme balletjes op plekken waar jouw tegenstander niet te vinden is. Op deze manier scoor je snel en makkelijk punten en kun je uiteindelijk een wedstrijd van squash winnen.

Snelheid

Als laatste is het belangrijkste van squash de snelheid. Oefen daarom ook enorm veel op snelheid, daardoor sta je altijd snel klaar en kun je tactisch kijken waar je tegenstander in het veld is. Door middel van snelheid houd je het spel ook nog eens spannend en is daarom ook echt essentieel voor de sport.