Waarom iedereen zou moeten gaan badmintonnen

waarom badminton

Pak je racket, een shuttle, span een net en je bent er klaar voor! Meestal wordt badminton gezien als een vakantiesport, maar ook in je vrije tijd is badminton een leuk, uitdagend en snel spel. Ben jij al begonnen met badminton?

1 Snelle sport

Wist je dat badminton de snelste racketsport is? Voortdurend sla je de shuttle heen en weer en het gemiddelde potje badminton is snel voorbij als je 21 punten hebt behaald. Je rent en springt veel en dit zorgt ervoor dat het een zeer intensieve sport is. Zo verbrand jij ontzettend veel calorieën en vet. Met een uur badmintonnen verbrand je al zo’n 500 calorieën!

Omdat badminton een snelle sport is, moet je constant je gedachten erbij houden. Wanneer je dit niet doet, zul je al gauw de shuttle voorbij je ogen zien vliegen. Je moet snel kunnen schakelen, waardoor je jouw reflexen naar een hoger niveau kunt tillen.

2 Gezond hart

Wanneer je regelmatig een potje badminton speelt, zal dat bijdragen aan een verlaging van de cholesterol. Bovendien worden de HDL-waarden verhoogt en versterkt badminton de hartspieren. Dit maakt badminton een goede sport voor hartpatiënten, onder toezicht van een dokter. Daarnaast draagt badminton bij aan de rustsnelheid van je hart.

3 Verschillende varianten

Wanneer je denkt aan badminton, denk je vast vooral aan een een-tegen-eenspel. Toch is het dubbelspel bij badminton ook populair. Ook is speedminton – waarbij je speelt zonder net – en racketlon geliefd. Racketlon is een soort triatlon maar dan voor balsporten met onder andere tafeltennis, badminton en squash. De hoeveelheden aan variatie maakt badminton juist zo leuk.

4 Laagdrempelig

Kleine kinderen, oudere mensen of mensen met een lichamelijke handicap: vrijwel iedereen kan badminton spelen. Het is een spel dat zeer flexibel is en het kan op elk niveau worden gespeeld.