Met deze vier tips word jij een betere squasher

betere squasher

Wanneer je geregeld een potje squasht, weet je dat het een intensief en gezond spel is. Ook is squash eenvoudig te spelen en heeft het veel weg van tennis. Wanneer je regelmatig gaat squashen, of als je blijft steken op jouw huidige spelniveau, staat ‘het beter worden in squash’ misschien wel op jouw wensenlijstje. Met de onderstaande 4 tips wordt dat wellicht werkelijkheid.

1 Conditie

Squash staat bekend om zijn intensiviteit. Op welk niveau je ook speelt, een goede conditie is bij dit spel prioriteit. Om beter te worden in squash, is het dus niet onbelangrijk om jouw conditie op peil te houden. Dit is immers net zo belangrijk als het verbeteren van je techniek. Haal dus eens jouw hardloopschoenen uit de kast om te werken aan de conditie. Wel is het voor beginners eenvoudiger om een goede conditie op te bouwen dan de ervaren squash-spelers.

2 Tegenstander 

Van je tegenstander leer je het meest. Ga dus regelmatig oefenen met verschillende tegenstanders, op welk niveau dan ook. Ruil je vaste squash-buddy dus eens in met een andere tegenstander en je zult merken hoe anders dit speelt. Je zult gauw verbetering zien als je eens speelt met een tegenstander die iets onder jouw niveau ligt, met een tegenstander die iets hoger dan jouw niveau ligt en als laatst speel je weer eens tegen een tegenstander van hetzelfde niveau als jij. 

3 Sterke spieren

Om beter te worden in squash, zullen jouw been- en armspieren ook sterker moeten worden. Breng dus naast het squashveld eens een bezoekje aan de sportschool. Met het squashen komt de kracht vooral uit de benen. Voeg dus oefeningen voor de benen toe aan jouw trainingsschema, zoals de lunge. 

4 Solo

Het is natuurlijk veel gezelliger om samen een potje squash te spelen. Toch is het ook belangrijk om solo te trainen om nóg beter te worden. Je kunt op deze manier optimaal werken aan jouw techniek en snelheid.