Deze spullen mogen niet ontbreken tijdens jouw surfvakantie

spullen surfvakantie

Staat er een surfvakantie op de planning? Dan zijn er heel wat zaken om over na te denken. Een van die zaken is de hoeveelheid bagage die je meeneemt. Want, wat moet je eigenlijk allemaal meenemen op een surfvakantie? Wij zetten het hieronder voor je op een rij.

1 Surfplank

Wat is een surfvakantie zonder een surfplank? Juist, niets! Dit is het belangrijkste onderdeel dat je niet mag vergeten. Om van alle gemakken te voorzien, kun je ervoor kiezen om twee surfplanken mee te nemen: een longboard en een bodyboard. Een longboard kun je gebruiken op de kleine golven en een bodyboard op krachtige golven. Als je met de auto gaat en een surfplank veel ruimte in beslag neemt, kun je kiezen voor een foamboard.

2 Wetsuit

Het zeewater kan in sommige tijden van het jaar erg koud zijn. Daarom is het verstandig om een wetsuit mee te nemen, en het liefst twee. Tussen de surfbeurten door kun je dan een droge wetsuit aantrekken. Denk ook na hoe dik jouw wetsuit moet zijn. Een wetsuit van 4/3 millimeter houdt jou warm en een wetsuit van 3/2 millimeter of 2/2 millimeter geven jou bewegingsvrijheid en zijn geschikt voor watertemperaturen boven de zeventien graden.

3 Surfleash

Wanneer je van de surfplank afvalt, is het fijn als je een surfleash om je enkel hebt. Deze zorgt ervoor dat de surfplank niet van jou wegdrijft. Neem voor de zekerheid een paar leashes mee, voor het geval er een kapot gaat. 

4 Wax

Met wax op je surfplank glijd je niet uit en heb je meer grip. Koop een wax die geschikt is voor de watertemperatuur van jouw bestemming.

5 Zonnebrand

Wanneer je vaak in het water bent te vinden, is het belangrijk om je goed in te smeren. Je voelt de warmte namelijk minder als je in het water bent. Kies voor een zonnebrand die waterproof is en zorg ervoor dat je je om de twee uur insmeert.

6 Reparatieset

Een ongeluk zit in een klein hoekje: zo ook dat jouw surfplank kan beschadigen. Zorg er dus voor dat je een reparatieset bij de hand hebt waar je jouw surfplank mee kunt fixen. Ook een vinsleutel mag niet ontbreken in de set.