Hoe kies je de juiste handbal?

Handbal is natuurlijk een heerlijke sport die veel gespeeld wordt. Het is van belang om een goede handbal te hebben om de sport goed uit te kunnen voeren. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten tijdens het kopen van een nieuwe handbal. Maar hoe weet je nu wat de juiste handbal is en hoe kies je de juiste handbal? Hieronder lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe handbal.

De juiste maat handbal

Het is verstandig om te trainen en wedstrijden te spelen met de juiste maat handbal. Bij de sport heb je verschillende soorten handballen waarmee je in aanraking kan komen. Er zijn in totaal vier soorten maten handballen. Het begint bij maat 0 en 00 voor spelers uit de E/F jeugd. Dan heb je maat 1: dit is bedoeld voor spelers in de dames C-jeugd, de dames en heren D-jeugd. Daarna komt maat 2 voor dames senioren, dames A-jeugd en B-jeugd en heren B/C-jeugd. De laatste maat is maat 3, die nodig is voor heren senioren en heren A-jeugd. Kijk dus goed welke maat handbal je nodig bent.

De eisen van een handbal

Bij het aanschaffen van een handbal moet je opletten op het soort materiaal waarvan de handbal is gemaakt. Je wil namelijk geen hanbal die snel kapot gaat of een handbal die veel te hard is om mee te spelen. Een handbal kan snel kapot gaan als het niet gemaakt is van de juiste materialen, dit komt doordat een handbal tijdens een training of een wedstrijd veel te verduren krijgt. Het moet bestand zijn tegen harde klappen. Verder moet je een handbal uitkiezen die een goede grip te pakken heeft. Je moet namelijk de bal gemakkelijk kunnen gooien en kunnen vangen. Je wil ook niet dat de bal uit je handen glijdt, dus daar moet je ook goed opletten.