Hoe kun je het snelst skeeleren?

Je kent het wel, je bent lekker aan het skeeleren. Toch heb je het gevoel dat je niet vooruit komt. Je probeert steeds sneller te skeeleren alleen het lukt helaas niet. Je ziet andere mensen wel harder gaan en je vraagt je natuurlijk af hoe je sneller kunt gaan skeeleren. Hieronder lees je handige tips die jou kunnen helpen om lekker snel over de weg te sjezen op de skeelers.

Verschillende soorten skeelers

De snelheid die je kunt maken met je skeelers heeft natuurlijk te maken met je skeelers zelf, vooral het materiaal en de bouw van de skeelers. Als je echt hogere snelheden wil halen met je skeelers is het handig om te kijken naar lage, harde en stijve schoenen. Je kunt met deze skeelers namelijk goed door je knieën waardoor je nog weer een tandje harder kunt gaan. Het fijne aan een skeelerschoen is dat je de gehele skeeler zelf in elkaar kunt zetten. Je kunt namelijk wieltjes eronder zetten die jij fijn vindt ook het frame kun je zelf uitkiezen. Je kunt het dus helemaal op maat maken zodat de skeeler perfect past en nog sneller kan gaan.

De juiste houding

Skeeleren gaat puur om bewegingen. Het is belangrijk om een goede houding aan te nemen zodat je lekker snel vooruit kunt gaan op je skeelers. Het begint allemaal bij je benen. Probeer zo diep mogelijk te zitten en houd een hoek van negentig graden aan. Doordat je zo skeelert is het een stuk makkelijker om af te zetten en dus om sneller te gaan. Een tip om goed vooruit te komen is om je wielen op de grond te houden wanneer je afzet, dit kost je minder energie, kracht en je gaat ook nog eens sneller. Verder is het belangrijk om lange slagen te maken zo kun je jezelf krachtig vooruit bewegen en kun je zo al die andere mensen inhalen.