Crossfit, de meest voorkomende blessures

Crossfit is een erg intensieve (kracht)sport. Vandaar dat deze sport ook wel wat risico’s met zich meeneemt. Maar wat zijn nou eigenlijk de meest voorkomende blessures bij crossfit en waar moet je opletten? Hieronder lees je het allemaal.

Voorkomen

Het voorkomen van blessures is beter dan ze later moeten verhelpen. Het is erg belangrijk om een goede warming-up te doen. Voordat je begint even je spieren opwarmen en je hartslag omhoog brengen is een echte must. Daarnaast valt een cooling-down ook zeker niet te vergeten. Na je Workout of the Day je oefeningen rustig afbouwen en rekken en strekken is ook erg belangrijk bij het voorkomen van blessures bij crossfit. 

Meest voorkomende blessures

  1. Schouderklachten

Schouderklachten is misschien wel het grootste probleemgebied, als het gaat om blessures bij crossfit. Het is namelijk erg belangrijk om goed op te warmen voordat je begint. Daarnaast zitten er veel bovenhandse bewegingen bij crossfit. Hierdoor kan het zijn dat je snel je schouders overbelast, of dat je boven je macht oefeningen uitvoert. 

  1. Rugklachten

Naast schouderklachten zijn er helaas ook nog de rugklachten. Meestal zijn dit klachten van de onderrug. Dit wordt vaak veroorzaakt, als er niet goed wordt getild. Het is echt van belang om goed door je knieën te gaan en vervolgens het gewicht tilt. Vanuit de rug tillen is een van de meest voorkomende fouten die er worden gemaakt bij crossfit. Let hier dus goed op!

  1. Knieklachten

Ook knieklachten worden steeds populairder bij crossfit. Je kunt namelijk je knieën gemakkelijk overbelasten. Dit kan al wanneer je een iets te zwaar gewicht hebt. Zorg ervoor dat je altijd op je eigen niveau traint. Tussen de oefeningen door is het handig om af en toe even te stretchen. 

cro