Dit zijn de veiligheidsregels van golf

Golf kan soms best een gevaarlijke sport zijn, omdat de ballen met een flinke vaart door de lucht vliegen. Daarom is het belangrijk dat je je houdt aan de veiligheidsregels op de golfbaan. 

Afstand houden

Bij golf is het vooral belangrijk dat je rekening met elkaar houdt zodat je niemand raakt.  

Dus veiligheid staat voorop. Soms is het nodig om de bal erg hard te slaan en dit is natuurlijk gevaarlijk voor de medemensen op de baan. Houd daarom twee meter afstand zodat je niemand kan raken met je golfstick. 

Rekening houden met elkaar

Let goed op voordat je slaat en sla nooit als er een kans is dat je iemand kan raken. Stel dat de bal toch op iemand af komt, roep dan zo hard als je kan ‘fore’. Dit is een soort codewoord, dus stel je hoort iemand ‘fore’ roepen: kijk dan uit. 

Voorkom langzaam spel

Zorg dat je langzaam spel voorkomt. Ben je langzamer dan de mensen achter jou? Laat ze dan voor. Houd dus rekening met elkaar zodat iedereen rustig kan golfen of hun eigen tempo. 

Houd de baan netjes

Dit is niet per se een veiligheidsregel, maar wel een erg belangrijke. Let op je houding en weet wat je doet. Zorg dat je niet onnodig de grond kapot maakt. Doe je dit wel, repareer het dan gelijk zodat de baan netjes blijft. Oefen daarom naast de afslagplaats of zorg dat je de grond niet raakt. Een andere regel die echt niet te missen is dat je de baan netjes moet houden. Leg de plaggen terug, hark de bunkers en maak de pitchmarks. Gooi natuurlijk ook niks op de baan, houd afval bij je en gooi het later weg.