Belangrijke termen in de sport tennis

Wanneer je bezig bent met de sport tennis heb je vast wel eens gemerkt dat er veel termen gebruikt worden. Niet voor iedereen zijn de termen in tennis bekend. Hieronder lees je precies de uitleg voor verschillende termen in de sport tennis.

Ace

Allereerst de term ace, het is een woord wat in meerdere sporten te vinden is. Zo vind je een ace ook in de sport volleybal. Maar wat betekent het woord ace nu precies in de sport tennis? Het woord betekent dat je in één slag een bal hebt gescoord. Dus wanneer je met de opslag direct een punt hebt gemaakt, dan heb je een ace te pakken!

Advance

Het woord advance is de volgende op de lijst. Het woord zegt het al een beetje maar het betekent voordeel. Zoals de meesten wel weten heeft tennis een andere manier van punten tellen en je moet met minimaal twee punten verschil winnen. Wanneer je op het einde van de set toch met een punt voor je tegenstander staat heb je dus voordeel, Advance. 

Deuce

Om nog even de puntentelling te blijven is het woord deuce ook een woord wat je niet mag vergeten. Wanneer het in de tennis 40 tegen 40 staat is er dus sprake van een gelijkspel. Als dat gebeurt noemt men dat deuce. Het is dus eigenlijk een andere term voor gelijkspel.

Dubbel

Tennis is eigenlijk een individuele sport. Je speelt meestal een tegen een. Toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Dan is er sprake van een dubbel. Je speelt dan twee tegen twee. Beide teams hebben een speler voor aan bij het net staan en een speler wat verder naar achter. Zo kun je gemakkelijker alle ballen verdedigen die je om de oren kunnen vliegen. Heb jij nu ook zo’n zin in een potje tennis?