Wat heb je nodig voor een squashwedstrijd?

Squash, een sport wat de laatste tijd steeds bekender wordt. Maar wat is er eigenlijk allemaal nodig om de sport te blijven uitoefenen? Hieronder lees je alles wat je nodig hebt om lekker een wedstrijdje te kunnen squashen.

Een squashracket

Allereerst heb je natuurlijk een goede squaschracket nodig om de sport überhaupt te kunnen spelen. Je kunt namelijk niet een tennisracket gebruiken voor de sport squash. Een squashracket is namelijk speciaal voor binnen bedoeld. Voor de rest is de racket ook een stuk kleiner en zorgt het spel voor een stuk meer snelheid. Een goede racket is dus echt een must als je wilt beginnen met de sport squash.

Goede indoorschoenen

Als tweede kunnen goede indoorschoenen ook echt niet ontbreken bij de sport. Squash is namelijk een sport wat draait om veel bewegingen en heel veel snelheid. Je moet binnen no time weer klaarstaan weer voor de volgende bal. Daarom is het ook heel erg belangrijk om schoenen te kopen wat bedoeld is voor deze binnensport. De schoenen moeten bijvoorbeeld lekker zitten, je wilt niet squash spelen en tegelijkertijd veel last hebben van blaren. Ook moeten de schoenen grip hebben zodat je niet valt tijdens een ralley. Als laatste wil je ook mooie schoenen, kies daarom ook schoenen die bij jou en je stijl passen. Heb je dat gedaan? Dan kun je met gemak de sport squash gemakkelijk uitoefenen.

Kleding voor squash

Als laatste is het ook handig om goede sportkleding aan te schaffen zodat je geen problemen krijgt met zweetvlekken. Verder is goede sportkleding sowieso een must voor wanneer je gaat sporten. Het zit comfortabel, het is bedoeld voor de sport en je ziet zweetvlekken minder goed. Zorg dus voor een goede squash outfit zodat jouw avontuur binnen no time kan beginnnen.