Top 10 vreemdste sporten in de wereld

raarste sporten

Sporten is iets wat iedereen zijn leven weleens heeft gedaan. Toch zijn er wel een paar vreemde sporten op de wereld. Sporten waar je zelf nooit aan zou kunnen denken, of sporten waar je het bestaan niet eens van wist. Hieronder hebben we de top 10 raarste sporten voor je uitgeschreven.

10. Vrouw dragen

Iets wat je nooit zou verwachten is de sport ’Wife Carrying’. Dit houdt in dat mannen zo snel mogelijk 253 meter moeten afleggen met hun vrouw op de rug. Het is niet zomaar 253 meter. De mannen komen ook bij de 253 meter vele obstakels tegen. Het begon allemaal als een grap, maar het is nu toch een echte sport geworden. De man die de wedstrijd wint krijgt het gewicht van de vrouw in bier als trofee. 

9. Onderwaterhockey

Hockeyen op het veld is iets wat iedereen wel kent, maar hockeyen onder water is iets wat nog niet zo bekend is. De puck drijft op de grond en de stick is een heel stuk kleiner. Het is natuurlijk wel wat zwaarder dan normaal hockey, aangezien je je adem moet inhouden. Onderwaterhockey wordt ook wel octopush genoemd. Er zijn sinds 1980 al kampioenswedstrijden over de hele wereld. 

8. Moddersnorkel

Zo snel mogelijk snorkelen door de modder heen, daar moet ik echt niet aan denken. Toch zijn er vanaf 1985 al kampioenschappen voor modder snorkelen. Om te winnen moet je 55 meter lang heen en weer door de modder snorkelen. De deelnemers krijgen een snorkel en flippers, maar je mag echt alleen maar de flipper slag gebruiken. Het gebruiken van zwemslagen is verboden.

7. Yukigassen

Hou jij enorm veel van sneeuw? Dan is yukigassen echt een sport voor jou. Yukigassen is een groot sneeuwballengevecht, terwijl je je verstopt achter verschillende hindernissen. De sport komt oorspronkelijk uit Japan, maar is tegenwoordig ook in andere landen te spelen. Zelfs in de zomer.

6. Teenworstelen

Heb jij een voetenfobie? Dan is teenworstelen niks voor jou. Het werd in 1976 voor het eerst gespeeld door de Britten. Het is een vrij simpele sport, met weinig regels. Het enige wat je moet doen zijn je schoenen en sokken uit. Zodra de voet van de tegenstander op de grond ligt, heb je gewonnen.

5. Schaakboksen

Schaken en boxen in één is iets wat je je niet kan voorstellen. Toch is het ooit bedacht door een Nederlander. Het is een wedstrijd waarbij je 6 keer gaat schaken en 5 rondes boxen er tussendoor hebt. Je moet dus zowel fysieke kracht hebben als mentale kracht.

4. Bossaball

Bossaball is een combinatie van volleybal en trampoline springen. Vaak wordt het gespeeld op een groot opblaasbaar speelveld en terwijl ze aan het spelen zijn staat er muziek aan. De sport is bedacht in Brazilië, maar is tegenwoordig ook te spelen in Nederland.

3. Kaas-rollen

Het rollen van een groot stuk kaas naar beneden en er achteraan rennen: dat klinkt als iets geks. Toch is het een sport geworden. In Engeland is er een toernooi dat bestaat uit het rollen van een stuk kaas van een steile berg. Iedereen rent er dan achteraan en degene die als eerste beneden is heeft gewonnen en wint het stuk kaas.

2. Zorbing

Een spel waar je extreem misselijk van kan worden is zorbing. Zorbing is een spel waarbij je in een hamsterbal naar beneden wordt gerold, waarmee je een snelheid van 60 kilometer per uur kan behalen. Degene die als eerste beneden is aangekomen heeft gewonnen. Als kers op de taart doen ze er wat zeepwater in dat ervoor zorgt dat je geen brandwonden krijgt.

1. Scheenbeen schoppen

Een van de meest pijnlijke sporten op aarde is scheenbeen schoppen . Mensen doen er vrijwillig aan mee om hun scheenbeen aan gort te laten trappen. Je doet een witte jas aan zodat ze weten dat je meedoet. Het is een kwestie van je tegenstanders scheenbeen kapot te trappen. Heel leuk.