Top 10 populair fitnessapparatuur voor thuis

fitness

Sporten is iets wat voor iedereen goed is en de meeste mensen ook heel erg leuk vinden. Toch heeft niet iedereen zin en tijd om naar de sportschool te gaan. Daarom hebben we hier 10 tips voor de populairste fitnessapparatuur, zodat je thuis ook lekker kan sporten en fit kunt worden.

10. Loopband 

De loopband is een fitnessapparaat die vrijwel iedereen kent. Iedereen weet natuurlijk wat lopen is, maar dat ga je niet zo snel doen met hondenweer. Het voordeel aan een loopband is ook dat je verschillende snelheden en hellingsstanden kan bepalen. Hierdoor hoef je dus niet naar buiten, maar kom je wel aan je kilometers.

9. Halterbank

Wil je thuis graag meer krachttraining doen? Dan is de halterbank echt iets voor jou. De halterbank is een fitnessapparaat waarbij je je kracht kan verbeteren. De halterbank zit zo in elkaar gebouwd dat je verschillende soorten oefeningen kan doen. Hierdoor is het een multifunctioneel fitnessapparaat. 

8. Crosstrainer

Een crosstrainer is een van de populairste fitnessapparaten die er is. Dat komt omdat een crosstrainer goed is voor het trainen van je hele lichaam. Ook verlies je vet en bouw je conditie op. Een crosstrainer lijkt een heel apparaat, maar het is makkelijk te gebruiken om vloeiende bewegingen te maken.

7. Spinningfiets

Iedereen kent het wel, de spinninglessen bij de sportschool. Als je ooit een spinningles hebt gedaan, dan weet je hoe zwaar het is. Toch blijven veel mensen het doen, aangezien je aan het einde van je spinningles toch een voldaan gevoel hebt. Helaas heeft niet iedereen tijd om naar de sportschool te gaan. Gelukkig kan je een spinningfiets in huis nemen en zijn er genoeg video’s online te vinden waarmee je kunt trainen.

6. Hometrainer

Wil je lekker thuis in de woonkamer een serie kijken, maar ook je onderlichaam trainen? Dan is de hometrainer echt iets voor jou. Het staat gemakkelijk in je huis en is ideaal om af te vallen en je onderlichaam te trainen. Je kan ook je zadel en je stuur verstellen, zodat je het beste en fijnste kan trainen. 

5. Buikspiertrainer

De buikspieren zijn de spieren die het snelste vergeten worden tijdens het thuis sporten. Toch zijn de buikspieren wel erg belangrijk. Buikspieren zorgen namelijk voor de stabiliteit van je hele lichaam. Door de buikspiertrainer in huis te nemen vergeet je nooit om die spieren te trainen. Je hebt veel verschillende soorten buikspiertrainers. Het is dus aan jezelf om te kijken wat voor jou het beste werkt.

4. Dumbbells

Met dumbbells kun je veel verschillende soorten krachttrainingen doen. Het voordeel van dumbbells is ook dat je verschillende gewichten kunt gebruiken. Op deze manier kan je er zelf voor kiezen wat voor jou het beste werkt, waar jij je het fijnste bij voelt en om jouw spieren te kunnen uitdagen. Ook zijn er verstelbare dumbbells, op deze manier neemt het minder ruimte in beslag en kun je gewoon met één dumbbell trainen.

3. Roeitrainer

De roeitrainer kent niet iedereen. Het is eigenlijk wat de naam zelf al zegt. Je traint je lichaam door middel van roeibewegingen. Toch is de roeitrainer een heel goed fitnessapparaat. Met dit apparaat train je vele verschillende delen van je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan je bilspieren, rugspieren, beenspieren en je buikspieren. 

2. Airbike

De airbike en hometrainer lijken op het eerste oog heel veel op elkaar. Toch zijn er wel een paar verschillen tussen de twee fitnessapparaten. Met de airbike train je namelijk je hele lichaam en past de weerstand zich automatisch aan. Op deze manier kiest de airbike er dus voor wat jij aan kan tijdens de trainingen.

1. Krachtstation

Het krachtstation is misschien wel het fitnessapparaat waarbij je de meest verschillende oefeningen kunt doen. Het neemt wel een stuk meer ruimte in beslag, maar door het krachtstation kan je meer dan 30 verschillende oefeningen doen. Het krachtstation wordt ook wel gezien als een echte thuisgym. Dus heb je de ruimte en wil je een beetje privacy met sporten? Dan is het krachtstation echt iets voor jou