Dit zijn verschillende vechtsporten

Er zijn superveel verschillende vechtsporten. welke zijn er allemaal? wat is het verschil? en welke past het beste bij mij? Dit zijn een aantal soorten vechtsporten op een rijtje.

Judo

Judo is een van de bekendste vechtsporten die er is. Mensen denken vaak dat het niks meer is dan elkaar op de grond krijgen, maar niks is minder waar. Zo ontwikkel je niet alleen op lichamelijk niveau, maar ook op geestelijk niveau. Je motoriek gaat ook flink vooruit, maar het allerbelangrijkste is zelfbeheersing. Het kan je zelfs meer zelfvertrouwen geven en je leert anders omgaan met agressie. Naast dat het mentaal dus supergoed is gebruik je ook erg veel spieren. Ook moet je je goed kunnen concentreren. Je moet zelf in balans zijn en zorgen dat je je tegenstander uit de balans kan halen. 

Aikido

Aikido is oorspronkelijk een Japanse vechtsport. Bij deze vechtsport gaat het niet om aanvallen maar om verdedigen. Door de bewegingen die je maakt tijdens de sport verbeter je je motoriek, conditie, coördinatie, waarnemingsvermogen en reactievermogen. Het woord ‘aikido’ betekent letterlijk vertaald: ‘de weg van samenkomen met Ki’.

Hap Ki Do

Ook bij Hap Ki Do gaat het om de verdediging in plaats van de aanval. Het gaat er om dat je jezelf kan verdedigen. Dit kan door te stoten, trappen, klemmen en andere technieken. Je leert verschillende drukpunten in je lichaam. Zo leer je dus ook theorie over je vitale delen. Verder wordt er ook geoefend met dagelijkse voorwerpen, zodat je je dus kan verdedigen met deze voorwerpen voor als dit ooit nodig is. Dan ben je in elk geval altijd voorbereid!

Tai Chi

Tai Chi helpt wederom fysiek en geestelijk. Bij Tai Chi staat lichaamsbeweging, energiestromen en balans centraal. Het zijn rustige bewegingen en over het algemeen niet zo lastig. Je wordt er vrediger van en je leert hierdoor ontspannen.