Hoe bepaal je de juiste maat van je hockeystick?

Wil jij net beginnen met de sport hockey, of heb je een nieuwe hockeystick nodig? Dan kan het zijn dat je niet zo goed weet waar je over moet beginnen. Hieronder kun je er meer over lezen!

Een te grote stick

Het is erg belangrijk dat als je wil gaan hockeyen, je een goede stick hebt. In alle gevallen is het minder erg om met een te kleine dan een te grote stick te spelen. Het is natuurlijk niet ideaal om met een te kleine stick te spelen, daarom is het  belangrijk om een de goede maat hockeystick te hebben. Als je een te grote stick hebt, verandert je houding tijdens het spelen, dit kan weer zorgen voor blessures en een verminderende slagkracht.

Kinderen

Bij kinderen is het erg belangrijk dat de juiste maat hockeystick wordt aangemeten. Het is zo belangrijk, omdat het kind in de groei is. Soms komt het bij kinderen voor dat ze het hockeyspel met een verkeerde houding aanleren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is een goede hockeystick een must! Het is een aanrader om samen met je kind naar een gespecialiseerde sportzaak te gaan en samen met een medewerker te gaan kijken voor een stick. Zo weet je dat je ten alle tijde dat je een goede stick koopt. 

Hoe bepaal je de juiste maat?

Hoe je het best de maat bepaalt, is door de stick op de grond te zetten. Komt de stick onder je heup of navel, dan weet je dat deze stick niet te groot is. Komt de stick wel boven deze twee plekken, dan is de stick te groot. Soms is het moeilijk te bepalen, het valt dan ook aan te raden om bij een winkel te gaan kijken. Zo kunnen de werknemers je adviseren. Als je zeker weet wat jou maat is, kun je gaan kijken of bestellen online.