Wat is padel?

Heb je wel eens gehoord over padel? Maar heb je eigenlijk geen idee wat dit is, dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel kun jij lezen wat padel is en wat het inhoudt.

Padel

Padel is een vorm van tennis, gecombineerd met squash. Dit spel wordt gespeeld in twee teams, deze teams bestaan uit ieder twee personen. De bedoeling van het spel is om de bal op de helft van je tegenstander te slaan. Zodra de bal op de grond van de tegenstander is gekomen heb je een punt. Als de tegenstander een fout maakt, heb je ook een punt.

Het veld

Padel wordt gespeeld op een rechthoekig veld, of een baan. Deze baan moet tien meter breed en twintig meter lang zijn. Soms wordt er tijdens padel  een omheining van dit veld gebruikt. Dit kan voordelig zijn voor bijvoorbeeld de tegenstander. Zo kan de omheining de bal weerkaatsen en toch op de grond te laten aanraken.

Verschil padel en tennis

Veel mensen denken dat padel en tennis bijna hetzelfde is. Dit is deels ook wel het geval. Toch zitten er zeker wel verschillen tussen tennis en padel. Zo wordt er bij padel een kleiner veld gebruikt. Soms mag er zoals hierboven al benoemd is een omheining gebruikt worden. Dit is bij tennis niet toegestaan. De tennisbal is harder dan de bal die wordt gebruikt bij padel. Ook heeft padel een ander racket. Een padel racket is een stuk kleiner, ook is deze ronder en heeft geen snaren. Bij tennis zijn de snaren van het racket het belangrijkst, terwijl bij padel het racket geen snaren heeft. Een overeenkomst met tennis is de puntentelling. Deze wordt op dezelfde manier gedaan als bij tennis.