Hoe beslis ik welke skeelers goed zijn voor mij?

Skeeleren is een van de leukste sporten die je als kind vaak deed. ‘s Avonds na het eten nog even een rondje skeeleren. Maar als jij nu wil gaan skeeleren heb je waarschijnlijk geen idee meer welke skeelers jij nodig hebt. Daarom hebben wij hier de handigste tips zodat jij voor jezelf de beste skeelers kunt uitzoeken. 

Een goede maat en pasvorm

Als jij skeelers wil kopen, is de maat het belangrijkste dat je moet weten. Met skeelers heb je de juiste maat te pakken als de hak niet loskomt van de zool en de tenen de voorkant niet aanraken. Als namelijk je hak loskomt van de zool kan het zijn dat je blaren krijgt. Ook kun je de controle verliezen doordat je alles minder goed voelt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wanneer je tenen juist de voorkant raken kun je te maken krijgen met vervelende drukpunt waar je veel last van kunt krijgen. Dit is omdat er telkens trillingen op je enkels en voeten komen, hierdoor wordt je voet na elke beweging samengedrukt. 

Naast de goede maat is een goede pasvorm ook erg belangrijk. Per merk is de pasvorm verschillend. De meeste skeelers zijn thermoplastisch vervormbaar, het houdt in dat ze verwarmd en naar je voet gevormd kunnen worden. Het deel wat vervormbaar is zit aan de achterkant, de voorkant blijft dus in dezelfde vorm. Het verwarmen van de skeelers is goed voor de vorming rond de enkels.

De wielen

Je hebt twee dingen waar je op moet letten bij de wielen: de hardheid en de grootte van de wielen. Als je kiest voor harde wielen heb je minder grip op de weg maar kun je wel makkelijker je snelheid vasthouden. Voor zachte wielen geldt juist dat ze meer grip hebben maar niet lekker doordraaien. De grote wielen zijn over het algemeen minder wendbaar. De kleine wielen daarentegen zijn wel goed wendbaar.

Skeeleren maar!

Nu je je nieuwe skeelers hebt aangeschaft kun je lekker bezig met deze interessante, nooit saai-wordende recreatiesport.