Hoe word je een betere keeper?

Als team is het natuurlijk de bedoeling dat je zo veel mogelijk punten scoort tijdens een voetbalwedstrijd. Maar wat soms wordt vergeten, is dat de keeper ook superbelangrijk is. Zonder een goede keeper win je natuurlijk nooit. Maar hoe word je nou een goede keeper? Hier zijn een aantal tips. 

Plezier

Laten we beginnen met de allerbelangrijkste tip: heb plezier. Zodra jij plezier hebt in het keepen gaat het automatisch ook beter. Onthoud ook goed dat fouten maken heel erg normaal is en laat je humeur hierdoor niet verpesten. Want je moet altijd doorgaan en nooit opgeven.

Uitstraling

Zorg voor een goede uitstraling. Geef je tegenstander het gevoel dat ze geen schijn van kans maken en dat je alle ballen gaat tegenhouden. Ga er dan ook echt vanuit dat je alle ballen tegenhoudt, als jij al met een slecht gevoel gaat beginnen dan zorgt dat voor een slechte invloed.

Toon lef

Als keeper heb je overzicht over het hele veld. Je kan precies zien wat er allemaal gebeurt. Maar blijf niet altijd in je doel staan. Ga voor elke bal, blijf niet de hele tijd veilig op je lijn staan. Toon lef en zorg dat de tegenstander ‘bang’ wordt.

Verdediging

Vorm een goed team met je verdedigers. Doordat jij het beste overzicht hebt kan je ze aansporen en tips geven. Door goed een team te vormen met je verdedigers hoeft de bal niet eens in de buurt van je doel te komen.

Duiken

Zorg dat je zo lang mogelijk blijft staan als je in een één-tegen-één situatie terecht komt. Als keeper ben je geneigd om te duiken. Doe dit pas als de tegenspeler gaat schieten. Als je op de grond ligt en je hebt de bal niet, dan heb je geen controle meer. Probeer dit dus te voorkomen door lang te blijven staan. Een tip voor als je wel duikt: zet een extra stap, vaak zie je dat keepers er net niet bij komen, met deze extra stap voorkom je dit.