Dingen die je wel en niet moet doen in de gym

Kom jij wel eens bij de sportschool, of ben jij van plan om een abonnement te nemen bij de sportschool? Topper! Daarom hier de dingen die je wel en niet kan doen in de sportschool.

Niet doen: Anderen storen

Als je aan het sporten bent, ben je je (meestal) aan het concentreren op je eigen oefening. De andere sporters willen dit net zo goed. Probeer dus anderen zo weinig mogelijk te storen. Veel mensen sporten ook met oortjes in, dit is niet zonder reden. Deze persoon sluit zich af en wil graag op zichzelf trainen zonder afleiding.

Wel doen: Afstand

Allereerst is het natuurlijk heel irritant als een persoon op je loopt te plakken, vooral als je zweet. Hou dus afstand en wacht tot de ander klaar is met zijn of haar oefening.

Niet doen: Gewichten laten vallen

Als een oefening erg zwaar is, heb je de neiging om het gewicht te laten vallen. Niet doen! Het geeft een ontzettend harde knal en mensen schrikken hier erg van. Het kan natuurlijk ook schade opleveren aan de vloer of het gewicht. Meestal staat dit ook wel in de huisregels van jouw sportschool.

Wel doen: Dingen terug leggen

Als je gewichten of andere artikelen gebruikt bij jouw training, is het wel een must om deze terug te leggen waar ze lagen. Als niemand dit zou doen, zou de sportschool een bende worden.

Niet doen: Geen handdoek gebruiken

In eigenlijk bijna alle sportscholen hangt wel een papier met regel. Eén van deze regels is dat je een handdoek moet meenemen tijdens het sporten. Je kan deze handdoek gebruiken om over de zitten van een apparaat te leggen, of dingen mee af te nemen. Daarnaast is het ook wel fijn voor jezelf, zodat je soms wat zweet kunt afvegen. 

Wel doen: Apparaten schoonmaken

In bijna elke sportschool staan er wel flesjes met ontsmettingsmiddelen. Het is wel zo fris om de apparaten die je gebruikt hebt, schoon te maken. Zodat anderen niet in jouw zweet zitten en jij niet in dat van een ander.