Alle Crossfit-onderdelen op een rij

Crossfit is een sport, die valt onder fitness. Deze sport heeft veel verschillende onderdelen. Wil jij nou meer weten over Crossfit en wat je hierbij allemaal moet doen? In dit artikel vertellen wij alles over de onderdelen van Crossfit.

Het doel van Crossfit

Bij Crossfit worden meerdere sporten uitgeoefend. De bedoeling is om in een van de sporten uit te springen. Hier wordt mee bedoeld dat je in een van de sporten het beste bent. Het doel bij Crossfit is om van alle sporten die worden uitgeoefend een basis te krijgen en je conditie en je kracht op te bouwen. 

Verschillende sporten

Er worden verschillende sporten uitgeoefend bij Crossfit. Maar welke zijn dit nu eigenlijk en waarom zijn ze belangrijk?

  1. Gymnastiek: Gymnastiek is een onderdeel van Crossfit. Bij gymnastiek wordt er geoefend op kracht, balans, flexibiliteit en coördinatie. 
  1. Gewichtheffen: Bij gewichtheffen is het de kunst om zo zwaar mogelijk het gewicht omhoog te trekken en te stoten. Het is een zware krachtsport. Daarom is het een absoluut onderdeel van Crossfit.
  1. Powerliften: Powerliften is een zware krachtsport. Powerliften is een verzamelnaam voor  drie verschillende lifts: Bankdrukken, deadlifts en squats. Het doel van deze sport is vrij duidelijk, het liften en uitvoeren van deze onderdelen op een zo zwaar mogelijk gewicht. 
  1. Strongman: Ook Strongman is een krachtsport. Bij deze sport wordt er alleen gelet op kracht. Eigenlijk is het doel bij Strongman om zo sterk mogelijk te worden. 

Overige onderdelen

Ook zijn er overige onderdelen bij deze sport, denk aan cardio. Het is altijd erg belangrijk om een goede warming up en cooling down te doen. Vandaar dat Cardio en atletiek ook overige onderdelen van Crossfit zijn. De focus wordt niet op deze onderdelen gelegd, daarom zijn het overige onderdelen.