Wat is het verschil tussen squash en ricochet?

Squash is een sport die veel mensen vast wel kennen. Daarnaast bestaat er ricochet: een sport die veel wegheeft van squash. Maar wat is nu het verschil tussen ricochet en squash? De beide sporten lijken namelijk superveel op elkaar, maar hier en daar zijn er toch wel wat verschillen. Bij ricochet mag je namelijk het plafond gebruiken terwijl dat bij squash weer niet mag. Zo zijn er nog wel wat regeltjes anders: hieronder wordt alles haarfijn uitgelegd.

Overeenkomsten tussen squash en ricochet

Naast verschillen zijn er bij de beide sporten ook veel overeenkomsten te vinden. Bij beide sporten maak je gebruik van een kooi waarin je speelt. Je hebt allerlei muren die je moet gebruiken. Ook maak je bij beide sporten gebruik van een racket en een balletje. Beide sporten zijn goed te bespelen voor jong en oud. Je kunt al vroeg beginnen met beide sporten. Dat maakt in principe niks uit. Het zijn makkelijke spelregels die je als snel onder de knie krijgt. Het enige wat je kunt doen is oefenen oefenen en nog eens oefenen. Zo kun je heel goed worden in ricochet en in squash.

Verschillen tussen squash en ricochet

Er zijn overeenkomsten, maar er zijn ook zeker verschillen bij beide sporten. Een van de grootste verschillen zijn dat bij je bij ricochet het plafond mag gebruiken. Bij squash mag je juist alleen de muren gebruiken. Ook heb je bij ricochet een kleiner balletje en een net iets andere racket dan bij squash. Doordat het balletje zo klein is, speel je ricochet ook veel sneller dan bij squash. Je moet bij ricochet constant op je hoede zijn want de bal vliegt je om de oren. Bij squash gaat dit ook in een rap tempo, alleen iets minder snel dan bij ricochet. Voor de rest zijn het beide superleuke sporten om te spelen en moet je doen waar jij zelf het gelukkigste van wordt.