Dit is waarom yoga in de buitenlucht goed voor je is

Yoga is een sport die steeds meer in komt. Om yoga misschien nog wat interessanter of leuker te maken kan je dit ook buiten gaan doen. Naast dat het leuker is heeft het ook z’n voordelen. 

Redenen waarom yoga in de buitenlucht goed voor je is

Yoga in de buitenlucht is nog beter dan binnen. Je kan allereerst beter aarden. Door buiten yoga te doen sta je stevig met je voeten op de grond in plaats van op een vloer. Je bent dus letterlijk dichterbij de aarde. Daarom is het ook makkelijker om je te verbinden met de energieën van de aarde.

Ten tweede ben je met yoga natuurlijk altijd gefocust op je ademhaling. In de frisse lucht tussen de bomen is dit natuurlijk veel beter dan binnen. Ten derde heb je buiten minder prikkels van je thuissituatie. Als je thuis bezig bent dan zie je de spullen om je heen. Je ziet die stapel boeken van werk of de stapel vieze was die nog gedaan moet worden. Buiten kan je alles loslaten. Het is dan ook het makkelijkst om het op een rustige plek te doen en niet in een druk park.

Tijdens de meditatie kan je je focussen om de geluiden van bijvoorbeeld vogels om je heen. Doordat je in het openbaar bent zijn er natuurlijk ook andere mensen om je heen, bij yoga gaat het al om focussen op jezelf. Met mensen om je heen is dit een nog grotere uitdaging.

Leuke plekken om buiten yoga te doen

Het bos is een hele fijne plek om yoga te doen. Als je midden in het bos yoga doet hoor je de je vogels fluiten en kan je je echt focussen op de natuur om je heen. Ook op het strand kan je je focussen op de natuur om je heen, je hoort natuurlijk de golven die je kunnen helpen ontspannen. Op het strand sta je op zand, hierdoor moet je nog meer balans zoeken. Een andere fijne plek is bij een meer of water. Er hangt vaak een rustige sfeer rondom het water en daarom is het een hele fijne plek om yoga te doen. Vind je het toch niet fijn op het toen doen in het openbaar? Zoek dan een lekker plekje in je tuin.