Waar moet ik op letten als ik een nieuwe golfset koop?

Je kent het wel, je golfset is nodig aan vervanging toe. Het kan ook zijn dat je net begint met golfen en een nieuwe set nodig hebt. Maar waar let je nu op bij het kopen van een gloednieuwe golfset? In deze blog lees je het een en ander wat jou kan helpen om een golfset te kopen die bij jou past.

Prijs

De prijs van een golfset is voor elke set heel verschillend. Je hebt verschillende soorten maten, merken en dus ook verschillende prijzen. Je hebt er een paar van meer dan duizend euro maar je hebt er ook wel een paar van rond de honderd euro. Gemiddeld ligt de prijs van een hele set rond de driehonderd euro. Als je zelf niet zoveel geld te besteden hebt zou je kunnen gaan kijken naar een tweedehands golfset. Hierbij heb je nog steeds goede golfclubs maar ligt de prijs gewoon lager. Als je wel gloednieuwe golfsets wilt, kun je het beste kijken welke prijs het beste past bij jou. Zo kun je de juiste golfsets vinden voor een juiste prijs.

De type golfclub

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten voordat je een golfclub koopt, is je maat. Bij golfen heb je twee verschillende maten: maat een en maat twee. Maat een is voor golfspelers waarbij de afstand van de grond tot je pols minder dan 78,5 centimeter is. Maat twee is dus dat de afstand groter is dan 78,5 centimeter. Nadat je je maat weet is het voor een beginner makkelijk om met een lichte shaft te beginnen. Hierdoor is de bal makkelijker te bespelen en krijg je meer gevoel voor het spel. Blijf dus vooral goed oefenen zodat jij de beste golfer wordt van de club.