Alle voordelen van hardlopen

Ben jij een hardloper, of wil je juist gaan beginnen met hardlopen? En wil je meer weten over deze sport en waarom het nou eigenlijk zo’n goed idee is? In dit artikel kun je lezen over alle voordelen van hardlopen.

Afvallen

Bij hardlopen kun je aardig wat calorieën verliezen, wat betekent dat je met hardlopen kunt afvallen. Per kilometer verbrand je gemiddeld tussen de zeventig en honderd calorieën. Dus als je een mooi stukje gaat hardlopen verbrand je zo duizend calorieën! Als je wil afvallen met hardlopen, is hardlopen niet het enige belangrijke in je proces. Voeding telt ook mee hierbij en hier zal je ook zeker op moeten letten. 

Conditie

Het is algemeen bekend dat je bij sporten je conditie verbetert. Zo ook bij hardlopen: ook is dit een van de sporten waarbij dit erg snel gaat. Als je bijvoorbeeld twee of drie keer in de week een half uurtje gaat hardlopen, heb je al een grote vooruitgang. Hardlopen met een schema is ook een echte aanrader, zo weet je precies hoelang je moet rennen en wanneer je even kunt gaan lopen. Jouw conditie zal binnen no time een vooruitgang boeken.

Verminderde kans op ziektes

Hardlopen is niet alleen goed voor je conditie, maar ook vermindert hardlopen de kans op bijvoorbeeld kanker. Ook de kans op diabetes en blessures is een stuk kleiner. 

Humeur

Ook dit is niet alleen erg fijn voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Van hardlopen krijg je een beter humeur. Tijdens hardlopen worden er geluk stofjes aangemaakt. Hierdoor zal je een stuk vrolijker zijn. Ook verbetert je concentratie door hardlopen. Wie had dat verwacht? Dus pak snel je hardloopschoenen uit de kast en maak drie keer in de week een halfuurtje tijd vrij. De voordelen zijn groter dan de nadelen.