Welke spullen moet je aanschaffen voor je paard bij paardrijden?

Wanneer je lekker wilt paardrijden heb je natuurlijk spullen voor jezelf nodig maar ook voor je paard. Je wilt namelijk wel dat je paard ook comfortabel kan rijden. Hiervoor zijn verschillende spullen die je aan kunt schaffen, hieronder lees je welke dat zijn.

Zadel

Allereerst is het voor jou belangrijk om een goede zadel aan te schaffen. Om samen met je paard comfortabel te rijden is het van belang dat je kiest voor een zadel dat ook aansluit op het lichaam van je paard. Je wilt namelijk niet dat je paard last van het zadel krijgt tijdens het rijden. Ook voor jou is een goed zadel belangrijk, zo kun je beter mee gaan met het ritme van je paard en zit je een stuk steviger.

Teugels

Ten tweede heb je teugels nodig om je paard aan te sturen. Jij bent namelijk de baas over je paard, dat moet ook zo blijven tijdens de rit. De teugels zitten vast aan een bit in de paards mond en daardoor weet de paard wat hij of zij moet doen. Het enige wat jij moet doen is de juiste tekens leren zodat je je paard soepel aan kunt sturen. Zonder teugels heb je voor jezelf ook geen zekerheid, vergeet dit dus ook nooit met paardrijden.

Halster

Als laatste is een halster ook geen overbodig middel voor je paard tijdens het paardrijden. Je kunt met een halster gemakkelijk je paard leiden waar dat nodig is. Het is voornamelijk van toepassing voor het paardrijden of erna. Je kunt via een halster je paard vastzetten om je paard te verzorgen. Ook kun je het halster gebruiken om te trainen met je paard, dat noem je longeren. Je gaat dan staan in een bak, in de bak moet de paard rondjes rennen en luisteren naar de aanwijzingen die jij geeft.