Een homegym bouwen? 10 redenen om het te doen

Een homegym bouwen? 10 redenen om het te doen

Sporten is natuurlijk iets wat goed is voor iedereen. Toch heeft niet iedereen altijd even veel tijd en behoefte aan een sportschool. Daarom heeft een homegym zeker vele voordelen. Hieronder hebben we 10 redenen voor je opgeschreven om je te overtuigen een homegym te nemen. 

Sporten met vrienden

Een heel groot voordeel van een homegym is dat je samen met je vrienden of familie kan sporten. Op deze manier hou je de sociale contacten hoog en kan je elkaar goed motiveren om je doelen te bereiken. 

Privacy

Er zijn veel mensen die het niet fijn vinden dat ze steeds worden aangestaard door mensen in de sportschool. Daarom is een homegym de ideale oplossing. Op deze manier kan je helemaal tot het gaatje gaan zonder dat er mensen zijn die je raar aankijken.

Kosten

Als je op een jaarbasis kijkt, dan merk je dat je een heel stuk goedkoper uit bent. In het begin is het natuurlijk heel normaal dat je meer geld kwijt bent aan je eigen homegym. Dat komt omdat je in het begin alles moet inkopen. Toch is het uiteindelijk wel een stuk goedkoper. Je hoeft geen rekening te houden met een sportschoolabonnement, met je reiskosten en geen extra kosten van koffie of thee bij de bar van de sportschool.

Sporten wanneer jij wilt

Het voordeel van een homegym is dat je makkelijker kan sporten wanneer je wilt. Je hoeft geen rekening te houden met dat je nog naar de sportschool moet en je kan elk moment van de dag sporten. Ook kan je er voor kiezen om twee keer op een dag te sporten, omdat je toch thuis bent en dus wat meer vrije ruimte hebt.

Inrichting

Een homegym kan je inrichten op de manier hoe jij het zelf wilt hebben. Het voordeel is dat je de apparaten kunt aanschaffen die jij zelf het fijnst vindt. Ook al heb je geen grote ruimte om een homegym te bouwen, zijn er toch genoeg mogelijkheden. Er zijn namelijk genoeg opvouwbare apparaten die je neer kan zetten. Op deze manier kan je meerdere apparaten in je ruimte kwijt en voldoende sporten met een kleinere ruimte.

Discipline

Thuis trainen kan helpen om je discipline en je motivatie te verhogen. Dat komt omdat je op dat moment echt zelf ervoor moet kiezen om te sporten. Er is niemand die je meeneemt naar de sportschool of iemand die je motiveert om harder te gaan sporten. Op deze manier zorg je er dus voor dat je je eigen motivatie en discipline verhoogt. 

Nooit meer wachten

Het is heel naar als je een schema in je hoofd hebt, maar die apparaten die je wilt gebruiken zijn steeds in gebruik. Het voordeel bij een homegym is natuurlijk dat je nooit op mensen hoeft te wachten bij de apparaten. Je kan elk apparaat gebruiken wanneer jij wel en in welke volgorde jij wil. 

Muziek

Iedereen wilt sporten met muziek, Toch heeft niet iedereen dezelfde muzieksmaak en is de sportschoolmuziek zeker niet weggelegd voor iedereen. Je kan natuurlijk wel makkelijk je eigen oortjes in doen met jouw muzieksmaak, maar dat werkt ook niet voor iedereen. Daarom is het bij een homegym heel fijn dat je een box aan kan zetten met jouw muzieksmaak erbij. Je kan de box ook op het volume zetten dat voor jou het fijnste is. 

Apparaten

Bij een eigen homegym heb je natuurlijk apparaten nodig. Het voordeel hierbij is dat je vrijwel overal sportapparaten vandaan kunt halen. Er zijn genoeg mensen en bedrijven die sportapparaten voor een mooie prijs aan je verkopen.

Minder prikkels

Er zijn natuurlijk veel mensen die niet tegen veel en heftige geluiden kunnen. Er zijn in de sportschool namelijk ook heel veel prikkels. Bij een homegym heb je dus geen last van de vele prikkels van een sportschool en kan je op een fijne en rustige manier sporten.