Karate is meer dan alleen vechten

Als je aan karate denkt, denk je vaak aan vechten en agressiviteit. Hier lees je waarom dit allesbehalve waar is. Bij karate leer je onder andere verschillende technieken die al wel vierhonderd jaar oud zijn. Toch gaat het niet alleen maar om deze technieken. Hoe word je nou goed in karate? Dit zijn een aantal basis tips

Karate is niet zomaar een vechtsport. Je moet je goed kunnen concentreren en ontspannen. Het ziet er altijd erg agressief uit maar dat is het zeker niet. Het gaat namelijk om de vrede en de rust te kunnen bewaren. Zo helpt het ook in het dagelijks leven. Als je ergens tegenaan loopt waar je niet blij mee bent leer je hier meer om te gaan door de rustige geest. Hierdoor krijg je ook meer zelfvertrouwen.

Ontspannen

Voordat je begint aan je wedstrijd is het belangrijk dat je je hoofd leeg kan maken en je kan concentreren op de wedstrijd. Je hoofd even helemaal leeg maken kan door middel van een meditatie. Zoek een rustig plekje op en focus op je ademhaling. Adem rustig in door je neus en dan uit door je mond. Door je op je adem te concentreren kan je je hoofd leeg maken. Zo vergeet je even alle zorgen of je werk of school en zo kan je helemaal geconcentreerd de wedstrijd beginnen.

Warming up

Zorg dat je lichaam goed warm is door middel van een warming up. Je kan bijvoorbeeld push-ups of sit-ups gaan doen, of je gaat een kort rondje hardlopen. Zo worden je spieren warm en werken je spieren beter tijdens de wedstrijd. 

Wat ook belangrijk is, is stretchen. Hierdoor wordt je lichaam soepeler. Je kan op internet genoeg video’s of foto’s vinden van stretch oefeningen. Naast dat je leniger wordt kan het ook blessures voorkomen.