Dit heb jij nodig om een goede handballer te worden

Ben jij druk bezig met het oefenen van handbal, alleen krijg je de bal maar niet in het doel? Je bent echt niet de enige. Er komt namelijk zoveel meer kijken dan alleen een bal gooien. Er zitten namelijk talloze verschillende technieken die je kunt gebruiken om het bal zo goed mogelijk te scoren. Hier beneden vind je allerlei tips and tricks die jou kunnen helpen om de bal goed te gooien

Vaardigheden

Voor handbal heb je verschillende soorten vaardigheden nodig om de sport goed te kunnen uitoefenen. Je hebt bijvoorbeeld veel snelheid nodig zodat je steeds vrij kunt lopen wanneer dat nodig is, of dat je de tegenstander blokt. Ook heb je veel behendigheid nodig zodat je makkelijk tussen de spelers door kunt glippen om de bal af te pakken. Uithoudingsvermogen mag ook niet in dit rijtje ontbreken, je moet namelijk een hele wedstrijd vol kunnen houden en constant op je hoede zijn. Dit zijn een paar van de belangrijkste vaardigheden waar je ook op kunt trainen. Zo ben je sneller, behendiger en kun je de wedstrijd makkelijker volhouden. Want met alleen gooien kom je er niet. 

De worp

Er zijn verschillende soorten worpen binnen de handbal. Je hebt de valworp, de achterwaartse worp, sprongschot en nog veel meer andere soorten worpen. Bij de valworp laat je je expres vallen waardoor je ruimte creëert om te scoren. Je kunt bij deze worp via de zijkanten gooien of juist door het midden. Bij de achterwaartse worp sta je met je rug naar het doel toe. Zo kun je zelf niet zien wat er achter je gebeurt, maar het kan een goede worp zijn als je de tegenstander af wil leiden. Tot slot gaan we het hebben over het sprongschot. Hierbij hang je in de lucht op het moment dat je schiet. Zo geef je de bal meer kracht mee vanuit je benen en gaat de bal nog harder. Oefen al deze worpen maar eens en kijk welke worp er het beste bij jou past.