Verschillende varianten van padel

Wil je meer trainen met je teamgenoot? Dit kan in de een-tegen-spelvarianten. Dit zijn verschillende spellen die je kan spelen met z’n tweeën. In dit geval bespreken we de verschillende varianten van padel.

Wat is padel?

Bij padel heb je een rechthoekig veld. Dit veld is verdeeld in twee kanten. Je hebt twee teams die allebei uit twee personenen bestaan. Het doel is om de bal aan de kant van je tegenstander op de grond te slaan. Lukt dit, dan krijg je een punt. Stel dat je een fout maakt, dan gaat er een punt naar de tegenstander. Maar je hebt ook andere varianten van padel.

Padel met z’n tweeën

Officieel speel je padel met vier personen: twee-tegen-twee. Je kunt het ook doen in een een-tegen-een duel, maar dit is wel moeilijk. Daarom bespreken we hieronder een aantal voorbeelden van padel met twee personen.

Dubbele stuiter

Om het dan iets makkelijker te maken met z’n tweeën is het handig om bijvoorbeeld af te spreken dat de bal per veld twee keer mag stuiteren. Zo kan je genoeg oefenen met je eigen teamgenoot en kan je elkaar tips geven voor de volgende wedstrijd.

Veld kleiner maken

Het veld is te groot om met z’n tweeën tegen elkaar te spelen. Je moet wel een hele goede conditie hebben wil je dit vol kunnen houden. Daarom kan je het veld opdelen, speel bijvoorbeeld alleen in het linker- of rechterdeel van het veld.

Om het spel nog wat interessanter te maken kan je in plaats van allebei aan de rechter of linkerkant te spelen ook de ene aan de rechterkant laten spelen en de ander aan de linkerkant. Zo moet je dus schuin overspelen. Het is wel zo eerlijk om dan af en toe van kant te wisselen zodat je beide kanten kan oefenen.