Crossfit musthaves voor in jouw sporttas

Bij crossfit worden verschillende sporten beoefend. Soms heb je verschillende producten nodig om jouw training zo goed mogelijk te laten verlopen. Wat heb jij nou echt nodig in jouw sporttas als je naar crossfit-training gaat? In dit artikel nemen wij de crossfit musthaves met jou door!

  1. Schoenen

Bij elke sport is het een must om goede schoenen aan te hebben. Bij crossfit is dit zeker geen ander verhaal! Er zijn zelfs speciale crossfit-schoenen. Dit zijn zogeheten lifters schoenen. Deze schoenen garanderen je stevigheid en grip. Het is zeker een aanrader om hierover je research te doen en misschien wel te investeren in een paar goede lifters schoenen.

  1. Compressie sokken

Lange sokken zijn echte musthaves bij crossfit. Zo krijg je bijvoorbeeld geen brandwonden bij touwklimmen. Daarnaast zorgen compressiesokken voor een goede doorbloeding bij je kuiten, zo voorkom je bijvoorbeeld ook kramp. Een echte musthave dus!

  1. Wrist wraps

Bij zwakke polsen zijn wrist wraps erg belangrijk. Zo voorkom je overbelasting en dat je polsen dubbelklappen. Dit is het zeker waard om je hierin te verdiepen als je zwakke polsen hebt.

  1. Kniebanden

Kniebanden zijn erg belangrijk bij crossfit. Dit omdat je knieën ontzettend veel te verduren krijgen bij lifts en andere oefeningen. 

  1. Flesje water

Een flesje water meenemen is vanzelfsprekend. Bij iedere sport is het slim om een flesje water mee te nemen. Stay hydrated!

  1. Handdoek

Een handdoek mag natuurlijk niet ontbreken. Het is wel zo hygiënisch om de artikelen die je gebruikt hebt bij jou gym schoon te maken. En natuurlijk om je zweet af te vegen.

Deze producten zijn zeker aan te raden als je crossfit uitoefent. Bij de gym waar jij traint hebben ze vast ook nog ander equipment. Toch zijn deze producten absoluut niet overbodig en wel zo hygiënisch om ze zelf bij je te hebben