Wat heb je nodig om lekker te kunnen wielrennen?

Je kent het wel, het is lekker weer en je wilt lekker een stukje fietsen. De grote vraag is of je alles wel in huis hebt om te kunnen fietsen. Maar de grote vraag is: Wat heb je nodig voor een lekker middagje wielrennen? Hieronder lees je alles wat jij nodig hebt.

Wielerkleding

Om te beginnen is een goede outfit niet te missen als je een middagje gaat wielrennen, zodat je comfortabel kunt fietsen. Gewone kleding kan namelijk oncomfortabel zitten aangezien het zadel van een wielrenfiets best hard is. Draag bijvoorbeeld een fietsbroek: hier zit een zeem in dat ervoor zorgt dat je geen pijn ervaart tijdens het fietsen. Verder is een goed fietsshirt ook niet te missen. Het zorgt ervoor dat je zweet gemakkelijk absorbeert en het zit bovenal enorm comfortabel. Naast dat het lekker zit, zitten er meestal ook vakjes in aan de achterkant. Zo kun je gemakkelijk wat eten meenemen of je telefoon veilig opbergen. Onder je fietsshirt kun je nog een shirtje doen, dit hoeft niet en ligt ook aan de persoon zelf of je het fijn vindt.

Wielerschoenen

Het belangrijkste van een goede wieleroutfit zijn misschien wel de schoenen. Je kunt namelijk heel gemakkelijk je schoenen vastklikken op je trappers. Zo glijd je niet uit en kun je lekker door blijven trappen. Wel is het belangrijk dat je goed weet hoe je ze los moet klikken. Je wilt natuurlijk niet tijdens het afstappen vastzitten met je schoenen aan de trappers. Verder zijn de schoenen ook echt bedoeld voor het wielrennen aangezien er nopjes aan zitten waarmee je je schoen aan je trapper kunt klikken. 

Helm

De helm is het belangrijkste voor wanneer je valt. Het is namelijk van belang om je hoofd goed te beschermen tegen een val. Vooral als je op vakantie wil gaan fietsen en bergen wil beklimmen is een helm zeker nodig. Als je namelijk geen helm draagt en je dan met hoge snelheid valt, is de kans op hoofdletsel erg groot en dat wil je natuurlijk niet. Bovendien kun je je eigen helm kiezen, zodat iedereen jou kan herkennen tijdens het fietsen.

Bril

Een bril tijdens het fietsen is veel voorkomend. Het is namelijk handig voor de zon, eventuele vliegjes en de wind die in je ogen kan komen. Een bril is overigens niet essentieel en ook zeker niet vereist.