Hoe kan je sneller sprinten?

Een bekend deel van de atletiek is natuurlijk het onderdeel sprinten. Je wilt zo hard mogelijk kunnen rennen en doet er dan ook alles aan om die snelheden te behalen. Maar hoe kun je het nu het snelst rennen en waar moet je allemaal rekening mee houden? Hieronder lees je tips die jou kunnen helpen met nog sneller sprinten.

Warming-up

Het is belangrijk om een goede warming-up te doen voordat je gaat sprinten. Het is namelijk van belang dat je lichaam goed is opgewarmd. Sprinten is namelijk een explosieve oefening wat veel energie vergt van je lichaam. Met een goede warming-up voorkom je blessures en bereid je je lichaam voor op een heftige inspanning. Verder kun je sneller van start aangezien je spieren al lekker warm zijn geworden.

Armbewegingen

Het is natuurlijk logisch dat je moet rennen met je voeten en je benen. Maar je armen kunnen de snelheid zeker bevorderen. Wanneer je rent zonder je armen ben je namelijk een stuk slomer. Beweeg dus je armen heen en weer naast je lichaam tijdens het rennen en je zult direct het verschil merken.

Ademhaling

Wat erg belangrijk is om te doen tijdens het rennen is letten op je ademhaling. Je wilt namelijk niet extra energie verspillen aan je ademhaling. Focus daarom goed op je ademhaling en synchroniseer het met je beenritme.

Voetbewegingen

Een gouden tip om snel te zijn, is het letten op je voeten en je houding. Met goede voetbewegingen kom je al een heel stuk verder. Het is belangrijk om lichte stappen te zetten om zo soepel en snel voort te kunnen bewegen. Verder kan het licht lopen ook blessures voorkomen, je zet namelijk gecontroleerd je voet neer waardoor je minder snel door je enkel gaat, ook kan het kramp en dergelijke tegenhouden.