Hoe behaal jij jouw doelen met fitness?

Beginnen met een sport kan een hele uitdaging op zichzelf zijn, maar vooral als je jouw eigen lat erg hoog legt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij jouw doelen maar niet behaalt of waardoor het soms moeilijk is om door te zetten met het sporten. Wat jouw doelen ook mogen zijn in dit artikel lees je een 5 tips om je doelen te behalen. Wij wensen je alvast veel succes met trainen!

Specifieke doelen

Begin altijd met de juiste doelen stellen. Die doelen maken dat je de motivatie hebt om naar de sportschool te gaan. Door je gedrag en gedachten bij te stellen naar je doel is het veel makkelijker om vol te houden. Je begint dan al in die mindset te denken, waardoor je goed weet welke actie het gewenste gevolg heeft en welke niet. Als je er in je hoofd klaar voor bent volgt je lichaam ook

Tussentijdse doelen

Met tussentijdse doelen houd je de motivatie er goed in. Zo kan je jezelf belonen als je een doel hebt gehaald.

Routine

Als je net bent begonnen met je doel behalen en al wat gewenste resultaten ziet, doe dan je best om er een routine van te maken. Verander je goede nieuwe goede gewoontes in je lifestyle. Pas dingen aan zodat ze voor jou werken, dan hou je ze voor altijd vol!

Afwisseling

Verwerk lol in je trainingsschema. Als je er telkens écht tegenop kijkt moet je misschien een aantal dingen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan workout’s buiten de sportschool, zoals skeeleren, zwemmen of zelfs wandelen met de hond. Je zou ook ander soorten groepslessen kunnen proberen als je altijd aan kickboksen doet zou je ook een keer pilates kunnen proberen.

Groepslessen

Veel mensen worden meer gemotiveerd door groepslessen. Je bent niet alleen en motiveert zo elkaar. Door omringt te zijn met andere mensen ga je gezamenlijk tot het uiterste. Je leert ook nieuwe mensen kennen. Door een goede instructeur haal je ook veel uit jezelf en je training.