De populairste wintersportgebieden in Europa

In de winter vertrekken er miljoenen mensen naar wintersportgebieden in Europa om te kunnen skiën en te genieten van de Après-ski. Maar ga je voor de eerste keer op wintersport en heb je geen idee naar welk gebied je moet gaan? Hieronder is een overzicht van de populairste wintersportgebieden.

Ski Arlberg – Oostenrijk

Dit is een van de mooiste gebieden van de Alpen. Het heeft zijn populariteit mede te danken aan de enorme bak sneeuw die hier jaarlijks valt. En je hebt hier ruim 300 kilometer aaneengesloten pistes met een uitgebreid liftenverbinding. Ook kun je in dit gebied goed off piste skiën. 

Rondom het gebied heb je genoeg levendige dorpjes met après-skimogelijkheden, leuke winkeltjes en goede restaurants.

Myrkdalen – Noorwegen

Dit skigebied is nog redelijk nieuw en nog niet zo populair onder de wintersporters. Daarom heb je in het hoogseizoen dit nieuwe moderne skigebied voor je alleen, het ultieme gevoel van vrijheid! Er zijn 22 pistes waar je vanaf kan suizen met 10 liften.

Val Gardena – Italië

Val Gardena ligt in het grote Italiaanse skigebied Dolomiti Superski. Dit gebied bevat tientallen losse skigebieden maar Val Gardena is het spektakelstuk, met een schitterend uitzicht dat geen momenteel verveelt. En natuurlijk het Italiaanse eten, ga eerst lekker skiën en schuif dan aan bij een van de talloze restaurants in dit gebied.

Lipnomeer – Tsjechië

Klein en betaalbaar skibestemming die uitstekend is voor de eerste keer skiën. Je vindt hier twee skigebieden met geen lange tochten, maar vooral losse afdalingen. Daardoor is dit gebied goed geschikt voor beginnende skiërs. Het wintersportseizoen begint vlak voor Kerstmis en duurt tot maart. De skipassen zijn verkrijgbaar voor lage prijzen, het eten is goedkoop en de accommodaties betaalbaar.