Belangrijke dingen om te weten voordat je begint met tennis

Tennis lijkt zo op het oog geen moeilijke sport. Maar er schuilen veel meer regels en moeilijkheden achter de sport dan dat je denkt. Je kunt de sport natuurlijk spelen in je eentje maar ook met paren. Hier sta je dan samen met nog een persoon in het veld. Verder heb je een goede racket nodig waarmee je de tegenstander uit kunt schakelen en de wedstrijd kunt winnen. Hier zijn een paar belangrijke regels en weetjes die je moet weten voordat je begint aan tennis.

Puntentelling

Tennis heeft een hele andere puntentelling dan bijvoorbeeld voetbal. Je hebt geen bepaalde tijd waarin je moet spelen maar je speelt in games en sets. Een wedstrijd heb je gewonnen als je twee sets hebt gewonnen. Een set wordt gewonnen door degene die als eerste zes games wint. Een game bestaat uit vier punten die je moet scoren. De puntentelling is als volgt, je begint allebei op 0, heb je één punt gescoord staat het 15-0. Bij twee punten 30-0 en bij drie punten staat het 40-0. Win je de game? Dan staat de stand weer op 0-0 en ga je verder met de volgende game. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je bij een game tegelijk komt te staan. Als het 40-40 is heet dat ‘deuce’, als je dan weer een punt scoort heb je ‘advantage’ en als je dan nog een punt scoort heb je de game gewonnen. Heb je advantage en je verliest een punt, dan staat het weer deuce. 

Het serveren

Bij elke game rouleert degene die serveert. Als jij in de ene game geserveerd hebt, is in de volgende game de ander aan de beurt. Je mag tijdens de serve het net niet raken en de bal moet diagonaal geslagen worden. Raak je het net wel aan tijdens de serve? Dan mag je opnieuw serveren totdat je het net niet aangeraakt hebt. Verder moet je je voet tijdens de serve achter de achterlijn houden, tenzij je de bal al hebt opgegooit. In dat geval mag de voet eroverheen.

Benodigdheden

Een goede racket is handig om te hebben wanneer je begint met tennissen. Zonder racket kun je namelijk niet eens tennissen. Ook heb je goede schoenen nodig met veel grip. Verder heb je ook nog een mooie groene tennisbal nodig die jij zo goed mogelijk over het net moet zien te krijgen. Succes met je spannende tennis avontuur en wie weet beland je wel op het Wimbledon.