Zo gooi je altijd raak met basketbal

Je kent het wel, die ene bal die er eigenlijk in had moeten zitten maar je toch helaas mis gooit. Je wilt natuurlijk dat het niet nog een keer gebeurt. Maar hoe gooi je nu de hele tijd raak met basketbal? Hier heb je een aantal tips waardoor je bijna niet meer mis kan gooien met deze moeilijke sport. 

Stap 1: Een juiste lichaamshouding

Het begint allemaal met de stand van je lichaam. Het is handig als je kijkt naar waar de bal heen moet. Kijk dus met je ogen waar je de bal hebben wil, in dit geval is het de basket. Verder moet je je voeten uit elkaar zetten ongeveer op schouderbreedte zodat je breed genoeg staat. Als je een voet iets voor de andere zet heb je een goede lichaamshouding om het juiste schot te schieten. Het is natuurlijk per persoon verschillend wat je fijner vindt.

Stap 2: De shot pocket

Nu je de juiste lichaamshouding hebt aangenomen, kun je beginnen met de worp. De shot pocket is een positie waarin je staat om het schot te nemen. Het schot neem je net iets boven je middel. Het ligt eraan welke kant je kiest, wat voor jou fijner is. Je oog en de bal moeten op een rechte lijn liggen met de basket zo schiet je hem zo in de basket.

Stap 3: Hoe houd je de bal vast?

De worp heeft veel te maken met de juiste lichaamshouding en de shot pocket. Maar als jij de bal niet lekker vast hebt kan de bal alsnog een hele andere kant opgaan dan de kant van de basket. Begin met het wijd maken van je vingers zodat je genoeg controle krijgt op de bal. Verder moet je proberen ruimte te houden tussen de bal en je handpalm zodat de bal uit je vingers kan rollen als het ware. Dit zijn allemaal tips voor je schot hand. De andere hand moet je bij de bal voegen zodat je beter kunt richten. Met deze tips kun je bijna geen enkele bal meer mis gooien, succes!